Back to Question Center
0

Vill du ta bort hänvisningsskräppost från din Google Analytics? - Semalt Expert Advice

1 answers:

Hänvisningsskräppost har blivit ett stort problem i dessa dagar. I några månader har det angripit ett stort antal webbplatser och orsakat problem för olika webmasters. Således är det viktigt för oss alla att undvika och implementera metoder för hantering och identifiering av remissspam, så att Google och andra sökmotorer hjälper oss att förbättra rankningen på våra webbplatser.

Det kan inte vara lätt att bli av med hänvisningsskräppost eftersom många söker efter magiska lösningar. Artem Abgarian, Senior Customer Succes Manager för Semalt , försäkrar här att det inte finns någon magi, och du måste manuellt och långsamt avlägsna referensspam från Google Analytics.

Google har erkänt remissspam som ett av de största problemen. Tyvärr har ingen lösning hittills lämnats, vilket gör att webbplatsägare kan gå med det ensamma.

Det som är mest frustrerande är att nästan alla webbplatser lider av referensspam på ett eller annat sätt. Google Analytics erbjuder oss ett hjälpforum där vi kan skicka klagomål om problemet, men det finns sällsynta chanser att vi kommer att få några lösningar på platsen. Marknadsförare och webbansvariga är oroliga eftersom det inte finns några sätt att ta bort referensspam. Lyckligtvis finns det några förebyggande åtgärder som man kan välja att ta bort, stoppa och minimera remissspammen i sina Google Analytics-rapporter.

Block Kända Bots och Spindlar

För några år sedan meddelade Google en ny funktion för att blockera alla kända spindlar och bots. Om du inte tar bort dem från dina Google Analytics-rapporter kan du förbättra kvaliteten på trafiken. Med det här alternativet kan webbansvariga få fullständig eller partiell befrielse från de oorganiska trafikkällorna. För att aktivera det här alternativet bör du utesluta och blockera de IP-adresser som du anser vara falska. En av de största nackdelarna med den här tekniken är att du aldrig kan få en uppfattning om hur många robotar och spindlar har kommit fram till din webbplats hittills.

Block Referral Spam via .htaccess

Blockering av hänvisningsskräppost via .htaccess-filer är möjligt. Om du kör din webbplats på Apache, tar det inte mycket tid att förhindra remissspamfiler innan det trickar dig och ditt Google Analytics-konto. Du bör blockera hänvisningsskräppan från den här filen och bearbeta den som en vanlig fil för att förbättra webbplatsens trafikkvalitet.

Begränsa Ghostreferenser

Du måste begränsa spökehänvisningar om du lider av ett stort antal falska träffar. Ghostreferenser kan skada din webbplats ranking i sökmotorns resultat. De orsakar problem genom att spåra sina specifika koder i Google Analytics-kontot utan ditt tillstånd.

Block Fake Hänvisningar och Dodgy Crawlers

Du kan enkelt blockera falska hänvisningar och tvivelaktiga sökrobotar i ditt Google Analytics-konto. För att göra det måste du skapa filter för domäner eller underdomäner som har påverkats av remissspamnet. Tyvärr finns det en gräns i Google Analytics om hur många filter du kan skapa per domän. Ett stort antal filter kan aldrig skapas så att du måste skapa dem på flera konton. För den etablerade webbplatsen kan det vara en pågående process, men det är inte en permanent process om din webbplats är relativt ny Source .

November 24, 2017