Back to Question Center
0

Vad är skillnaden mellan WordPress.com och WordPress.org? - Semalt ger svaret

1 answers:

Om du planerar att utveckla en webbplats måste du välja WordPress-plattformen för att bygga den. Enligt en uppskattning står WordPress över trettio procent av internet och är en av de mest kända plattformarna. Det erbjuder massor av teman, funktioner, alternativ och saker att välja mellan. Men innan du väljer WordPress måste du vara bekant med skillnaden mellan wordpress.com och wordpress.org - package addons. Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Success Manager, har noterat att trots att skillnaden är mindre bör du ha en uppfattning om vad man ska välja och hur man bygger en webbplats på ett bättre sätt.

Begrepp och mål

WordPress är namnet som behöver ingen introduktion. Det här verktyget driver många webbplatser på ett stort antal servrar på internet. Istället för direkt uppladdning av filer till servrarna för att skapa webbplatser kan du använda WordPress för att skapa backend-filer och få dem publicerade på ett bättre sätt. För detta måste du skapa, hantera och redigera alla webbsidor och skapa kvalitetsinnehåll, blogginlägg och ladda upp många bilder. Wordpress är ett slags innehållshanteringssystem för webbutvecklingsjargon. Detta open source-system har gett sina användare många alternativ och funktioner att välja mellan. Verktyget, som kallas WordPress.org, är där du snabbt kan ta tag i kopior av programvaran och det arbete du har gjort. Det är ett självhäftat program, och du får inte det reglerade domännamnet. Du kan skapa så många webbplatser på den här plattformen som möjligt utan att behöva ha ett domännamn och en separat server. Wordpress.com, å andra sidan, har grundats av Matt Mullenweg och är egenskapen hos Automattic. Det är där du kan ha ett separat domännamn och kan bygga din egen webbplats på ett bättre sätt. WordPress.com är en professionell service, drivs av många funktioner. Du kan publicera innehållet och marknadsföra din webbplats när du har betalat avgiften på en domän och webbhotell.

Priser

Olika människor forskar WordPress och letar efter sätt att skapa gratis webbplatser, och det är bara möjligt när du har wordpress.org. Men om du använder wordpress.com så måste du betala en avgift både för domännamnet och hosting. Vissa företag erbjuder dock sina användare möjligheten att använda gratis underdomäner, även när de använder wordpress.com.

WordPress.com kan fungera på ett system med betald version och har många funktioner. Om du vill bygga en professionell webbplats kostar kostnaden per år något från 19 till 25 dollar. Du kan uppgradera din wordpress.org-webbplats och få anpassade mönster. Ett stort antal paket är tillgängliga och priserna varierar från ett webbhotell till ett annat.

Design och teman

Om du har använt en fri webbplats på wordpress.org finns det risk att du skulle ha begränsad tillgång till mönster och teman. Men om du använder en wordpress.com-hemsida så kan du få massor av mönster och teman att välja mellan. Din webbplats kan byggas mer professionellt och otroligt med wordpress.com, och du erbjuds massor av designfunktioner och webbsidor.

Funktioner och plugins

Precis som mönster och teman kan du få massor av funktioner och plugins i wordpress.org, medan wordpress.com erbjuder många fler funktioner och pluginsna ligger bortom dina förväntningar.

När du väl har bestämt dig för att utveckla en webbplats, är ditt sista steg att leta efter ett pålitligt webbhotell och betala för en wordpress.com-webbplats.

November 24, 2017