Back to Question Center
0

Vad är Black Hat SEO? - SEO Basics From Semalt

1 answers:

I världen av SEO (Search Engine Optimization) varnar experter mot riskerna med Black Hat SEO-praxis. Men vad är Black Hat SEO? Det avser SEO-metoder som bryter mot Googles webbmasterregler. Som en sökmotor har Google fastställt riktlinjer för webbansvariga för tillåtet SEO och vad som inte kan accepteras i SEO-kontexten. Google använder sin sökmotor för att skapa vilka regler de tycker är användbara och kränkning av de skisserade riktlinjerna leder till att en webbplats tas bort från Google. Följaktligen kan någon SEO-expert påverka sökresultatet, vilket inte är en dålig övning - prosol solution. Google har som mål att hitta någon webbplats och exakt bestämma innehållet eller vad det handlar om. Ändå är Googles verksamhet att bestämma de mest relevanta webbplatserna för sökningar.

Jack Miller, den Semalt Senior Customer Success Manager, förklarar att om en utvecklare har en webbplats om tropiska blommor, uppmuntrar Google optimering av sådana webbplatser med tropiska blomma relaterade sökord.

Black Hat SEO Practices

Black Hat SEO-metoder involverar typiskt backlink-system eller taktik för att lura sökmotorer som Google för att överväga att en webbplats ska vara något annorlunda än vad den är i verkligheten. Följande är exempel på Black Hat SEO:

  • Köp backlinks eller på annat sätt erbjuda monetär betalning för bakåtlänkar (inklusive rabatter för länkar).
  • Länkpyramider - bygga många länkar för att ge backlinks till några andra webbplatser.
  • Infogar dold text på en webbsida, som innehåller extremt små texter med nyckelord, osynliga ord och text av liknande färg som bakgrunden.
  • Bygga dörröppningssidor. Dessa hänvisar till länkar som är avsedda att locka sökmotorer innan de vidarebefordras till olika webbplatser.
  • Användning av proxyservrar eller produktion av dussintals IP-adresser för att skapa en webbplats visas som många webbsidor för att få backlinks.
  • Duplicering av innehåll från andra webbplatser för att skapa en illusion att en webbplats har många uppdateringar och innehåll.

Farorna med Black Hat SEO

Det finns två risker att delta i Black Hat SEO-metoder. Framförallt arbetar Google med sin sökalgoritm för att eliminera Black Hat SEO-metoder. Experter hävdar att Google redan har uppnått framgång i detta åtagande. Således riskerar Black Hat SEO-platser att förlora rankning.

Den andra och sista faran har liten möjlighet att hända men är en allvarligare fara. När Google etablerar en webbplats som använder Black Hat SEO, kan de besluta att radikalt sänka rankningen på webbplatsen eller helt delisera sådana webbsidor. En avnoterad webbplats kommer aldrig att dyka upp i Google rankningar alls.

Fördelarna med White Hat SEO Practices

En webbplats kan bygga upp myndighet och styrka genom att investera tid i White Hat SEO-taktik som är acceptabelt av alla sökmotorer. En webbplats kommer att stiga till rankningar långsamt men kommer att behålla den uppnådda rankins.gs. Webbplatsens SEO skulle också byggas av tidigare SEO-metoder istället för att börja på nytt varje gång. I slutändan kan en webbplats nå toppen av organiska sökresultat och fokusera på underhållet av SEO. Dessutom är det mycket lätt att behålla topprankningen (uppnådd legitimt) än att uppnå rankningen i första hand.

November 24, 2017