Back to Question Center
0

Tips från Semalt om att ta bort skräpposthänvisningar från Analytics

1 answers:

Antalet spammiga referenser på webben idag fortsätter att toppa. Vissa organ som är involverade i klienternas webbplatser har rapporterat händelser där flera spammiga hänvisningar visas på sina Google Analytics-rapporter. Det är absolut nödvändigt att vidta åtgärder som hjälper till att ta bort hänvisningsskräppost så snabbt som möjligt från analysrapporter. De är en källa till skevhet i resultatstatistiken, vilket resulterar i en felaktig tolkning av webbplatsens verksamhet. Det utgör också en risk för användarna som besöker webbplatsen. Anledningen är att dessa användare kanske vill besöka referrerens webbplats och sluta få sina datorsystem infekterade med virus eller trojaner.

Det finns många sätt att ta bort skräppost för Google Analytics-rapporter. Var och en av dessa tekniker har sina fördelar, men följande metod, specificerad av Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager of Semalt , anses vara den mest effektiva. Det kommer att mildra de flesta riskerna i samband med remissspam.

För att starta processen, öppna din Google Analytics-profil och välj den vy för vilken filterinställningarna ska tillämpas. Kom alltid ihåg att skapa en ny vy när du implementerar filtren och lämna en ofiltrerad en för att fungera som källa till rådata och backuppunkt om något går fel längs linjen.

1. Botfiltrering

Det är en ny funktion i Google Analytics som filtrerar lite av botvisning på analysrapporter. Det tar inte bort referensspam till helhet, men det fungerar som en bra utgångspunkt. Välj inställningar från visningsprofilen som du vill filtrera. Nederst på den här sidan finns en kryssruta öppen, vilket gör att användaren kan utesluta all trafik från kända bots och spindlar. Kolla på det, och du är nu redo att gå.

2. Lägga till hänskjutande undantag

Det är ganska enkelt men kräver lite mer ansträngning än botfiltrering. I avsnittet Admin i GA väljer du Alla filter och högst upp finns ett alternativ för att skapa ett nytt filter (knappen i röd). Inställningen för kontonivå är lättare att implementera och hantera. Det är bara möjligt om den nuvarande användaren har behörigheter att redigera från webmaster.

Namnge filtret med ett beskrivande namn som "Ta bort (Site)." Det ska vara ett anpassat filter i filtertypen. Markera knappen Exkludera, och välj "Hänvisning" i rullgardinsmenyn i filterfältet. Klistra in webbadressen du vill utesluta i filtermönstret. Bläddra ner till det område där användaren väljer vilka visningar som ska användas för inställningarna. Klicka på en och lägg till den i listan och klicka sedan på Spara.

3. Test och verifiera

Det är det sista steget i processen som innebär att övervaka Google Analytics-rapporterna för de närmaste veckorna för att se om filtren på plats fungerar. Det är viktigt att inkludera en notering i början av denna process som anger varför det var så mycket trafik innan filtreringen påbörjades. Om det finns några synliga positiva förändringar, är det nu säkert att använda filtren till huvudvyn. Det finns en lång lista på spamrobotar online, och nya läggs till varje dag för att hjälpa webbplatsägare att identifiera onaturliga trafikdata och jämföra den med vad som finns på listan Source .

November 24, 2017