Back to Question Center
0

Stoppa Spam Bots With Semalt

1 answers:

Det är viktigt att blockera dålig trafik som hindrar dig från att nå din webbplats och visa falska visningar i din Google Analytics. Först av allt bör du förstå huruvida din trafik kommer från Google eller bots är inblandade. Om du ser en oväntad trafikökning, finns det risk att det inte är legitimt eftersom du inte har gjort SEO korrekt. I Google Analytics bör du besöka avsnittet Trafikkällor och kontrollera kvaliteten på trafiken samt IP-adresserna - commercial appraisal report pdf. Webbkrypterare, robotar eller auto-refreshers: du kan namnge dem allt annat än kan inte ignorera det faktum att programvara använder World Wide Web precis som riktiga människor. Tyvärr ger de inga fördelar för dina webbplatser och låtsas bara att fungera som människor, vilket ger dig massor av synpunkter. Å andra sidan kan det inte vara möjligt för någon att köra mycket trafik till sin hemsida på grund av hög konkurrens. Du kan sluta med dina insatser genom att ha robotar som kan avindexera din webbplats i sökmotorns resultat. Google söker bara efter länkar och sidor som ger användarna äkta och autentisk information. Om du har många spambots som ser ut som riktiga människor, måste du leta efter lösningar på forum där antispamaktiviteter ofta diskuteras. Och om du är trött på de osynliga robotarna har bots och malware utformats för att ge sidvisningar, falska hits och kanske associerade länkklick utan att låta dig skapa riktiga resultat.

Det är lyckligtvis möjligt att bli av med bots och spam genom att komma ihåg några viktiga saker. I detta avseende erbjuder Max Bell, Semalt Customer Success Manager, dig att överväga följande tips:

Problemet med bots

Du kan förstå det verkliga problemet med bots endast när du överväger några av exemplen. Det första exemplet är att om du har Google-robotar, är de vanligtvis utformade för att ge dig mänskliga sidvisningar. Du kan också lida av robotar som är utformade för att tvinga dig att uppdatera dina webbsidor. Båda besöker dina webbplatser, vilket ökar trafiken och analysen. De har hög avvisningsfrekvens och spenderar låg tid på webbsidorna. Den enda skillnaden mellan dessa två robotar är att Google-robotarna gör någonting fördelaktigt, matar data tillbaka för att indexera dina webbplatser, medan uppdateringsrobotarna uppblåser din trafikstatistik i stor utsträckning, vilket sätter dina affiliateprogram i fara. Således är det mycket viktigt att identifiera bots och förhindra dem så tidigt som möjligt. Du behöver inte göra mycket eftersom Google ger massor av program och verktyg för att göra ditt arbete enklare. Spammare kan blockera sina bots för en tid, men blockeringen vid din sida borde vara permanent för bättre resultat.

Blockering av oönskade bottrafik

Du kan blockera oönskad bottrafik med .htaccess-filer. Om du blockerar bots i dessa filer kan du förbättra den totala prestandan på din webbplats. Med den här metoden kan du bara blockera de robotar som kan identifieras och är kända som spambots. Om robotarna identifierar sig som legitima användare, är det bättre att blockera sina IP-adresser så tidigt som möjligt. Du kan inte blockera alla robotar tills du bestämmer deras IP-adresser och justerar inställningarna i din webbhotell.

En annan metod blockerar bots med dina .htaccess-filer. Det är också viktigt att du blockerar så många IP-adresser som möjligt, eller ersätter de osäkra IP-adresserna med de säkra. Om du är en WordPress-användare måste du hantera dålig bottrafik eftersom det här är plattformen där hackarna attackerar filerna i ett stort antal. Du kan redigera din .htaccess-fil och infoga olika koder för att vara säker på internet.

November 24, 2017