Back to Question Center
0

Skadliga Bots - Semalt ger tips om hur man kan rätta till problemet

1 answers:

Alexander Peresunko, Semalt Customer Success Manager, säger att digital transformation har drastiskt förändrat hur vi driver våra företag och även vår livsstil. Tack vare smarttelefonen och bärbar datorteknik samt global internetpenetration använder mer än 3 miljarder människor internet bara för att chatta med sina vänner. Dessutom har online shopping och bokning av flygbiljetter blivit en integrerad del av det moderna livet.

Automatiserade internetprogram

Automatiserade internetprogram som också kallas bots skapades av olika skäl. Några av dem är bra medan de andra är dåliga. De bra inkluderar sociala medier bots, sökmotor bots, aggregator bots och andra - black and wine fascinator. De skadliga eller dåliga robotar har skapats av hackare för att stjäla din personliga information och utföra automatiserade uppgifter på din dator.

Bli av med falska registreringar

Några av deras funktioner är att skapa falska registreringar, samla in personuppgifter, skrapa innehållet, produkterna och priserna, skapa en röra för dig när du bokar och säljer biljetter på nätet, och så vidare. Sådana ödmjuka aktiviteter är oändliga och bör förhindras med alla medel. Om du till exempel kör en onlinebutik kan du skada din webbplats om du ständigt attackeras av dåliga robotar. Hackarna och konkurrenterna kan stoppas genom att blockera sina IP-adresser.

Analysera serverns loggar

Apache, NGINX och ISS serverns loggar kan analyseras manuellt för att ta reda på skadliga aktiviteter och bots på dina webbsidor. Varje gång exporteras loggen till ett kalkylblad, du måste skapa kolumnerna för att identifiera IP-adressen och användaragenten. När du har identifierat dem båda skulle det vara lätt för dig att blockera dem en efter en. Alternativt kan du isolera dessa IP-adresser och blockera dem från dina webbläsare, särskilt Firewall. Det är en mödosam process och kan konsumera flera timmar, men resultaten är otroliga och bortom dina förväntningar.

Visar CAPTCHA

Visa CAPTCHA till både bots och riktiga människor för att skydda din webbplats från hackarna. Det är en av de vanligaste och överraskande metoderna för att blockera dåliga robotar och robotar på alla dina relevanta sidor. CAPTCHA ska visas för alla personer eller bots som besöker din webbplats utan ditt tillstånd.

Robots.txt

Det är ett av de stora misstag som olika webbansvariga gör är att ställa in robots.txt för att motsätta webbadresser, och tro att crawlers och bots, bra eller dåliga, inte skulle tvärs genom sina webbplatser. Det vore inte fel att säga att den här metoden skulle ta mycket tid, men resultatet är alltid bra. Du kan bli av med bots genom att ändra inställningarna i dina textfiler. Kort sagt, du bör tweak robots.txt filen för att stoppa skrapor från att stjäla ditt webbinnehåll och artiklar.

November 24, 2017