Back to Question Center
0

Semalt varnar 8 farliga Black Hat SEO tekniker

1 answers:

SEO-tekniker måste följa en uppsättning regler som fastställts av sökmotorerna . Ändå finns det de individer (spammare) som gillar att klippa hörn för att få organisk trafik till sina platser. De gör det genom att bryta reglerna från sökmotorerna med metoder som vanligtvis kallas svart hatt.

Michael Brown, en topp professionell från Semalt , definierar några av dem för att du ska vara säker:

1 - мягкий тигр. Betalda länkar

Användare får köpa länkar baserade på information som hur det rankas och den trafik det tar emot, för att få höga rankningar också. Det är ganska enkelt att genomföra eftersom man inte behöver hantera länkens innehållskvalitet efter att de har kommit igenom med transaktionen. Eftersom sökmotorer som Google i stor utsträckning bygger på ankare texter till rankade webbplatser kan kunderna välja att köpa en baserat på deras preferenser.

2. Spam kommentarer

Deras avsedda syfte är att skapa en fri backlänk till spammarens webbplats och erbjuda inga SEO-fördelar. Öppna bloggar utan kvalitetskontroll är enkla mål för spammiga kommentarer. Det lämnar ett negativt intryck med de personer som besöker webbplatsen vilket sänker deras erfarenhet. De kan då inte lämna några värdefulla kommentarer eftersom bloggen verkar vara oprofessionellt eller försummad.

3. Duplicate Content

Det är en "kopiera och klistra in" -teknik som används för att sprida liknande innehåll på flera domäner. Sökmotorer föredrar unikt innehåll och dubbelarbete gör bara ont på webbplatsens chans att rangordnas högt. Användare förväntar sig inte att hitta liknande innehåll på flera länkar i en Google-notering. Det minskar deras erfarenhet, varför det kategoriseras som svart hatt. Duplikering kan också ske på en enda domän. För det mesta beror det vanligtvis på brist på kunskap. Canonical-taggar hjälper till att identifiera en originalversion av ett inlägg, vilket gör andra kopior osynliga för Google-sökroboten.

4. Artikel Spinning

Det är en form av dubbelarbete där marknadsförare gör ändringar i ett dokument för att få det att verka som om det är nytt eller unikt att kringgå plagiatverktygen. Det blir populär, trots att det passar samman med plagierat innehåll.

5. Cloaking

Cloaking är en taktik som används för att leverera innehåll eller webbadresser till användaren, vilket är helt annorlunda än vad sökmotorns spindlar indexerar. Det trickar sökmotorn att rangordna det högt på SERP samtidigt som den levererar irrelevant information till besökaren.

6. Dörröppningssidor

Dessa är sökordsoptimerade målsidor som omdirigerar användare från ett valt resultat till ett annat mål med orelaterad information. De fokuserar på att ranka högt för specifika frågor.

7. Nyckelordfyllning

Här kommer webbplatsägare att lägga ut innehållet med en majoritet av de högt rankade nyckelorden för att öka sina chanser att bli synliga på SERP, följaktligen driva så mycket organisk trafik som möjligt. Emellertid fyller sökordet inlägg ser onaturligt ut och inte är användarvänligt.

8. Osynlig text

Metoden innebär att man sätter en uppsättning nyckelord på en vit bakgrund, vilket gör dem osynliga för besökaren. Det är bara sökmotorerna som hittar, kryper och indexerar dem.

Konsekvenser

Människor som använder sig av svarthattsteknik ignorerar den höga risken som är förknippad med dem eftersom de blir upptäckta ändå. Det leder till sanktioner, eller i värsta fall ser sökmotorer ut att webbplatsen aldrig kommer att visas på SERP.

November 24, 2017