Back to Question Center
0

Semalt introducerar Facebook-virus som du måste vara rädd för

1 answers:

Om du av misstag fått ett meddelande från MySpace eller Facebook om att ditt konto utsätts för virusen, kan det vara Facebook som kom via e-postmeddelanden som skickades till dig via en vän. Sådana falska vänner bjuder in folk till sociala medier och ber dem att visa sina specifika videor eller bilder. Jason Adler, Semalt Customer Success Manager, varnar för att din dator sannolikt kommer att infekteras av Facebook när du klickar på deras URL.

Vad är Facebook virus?

Ett Facebook-virus tränger in din datoranordning via Flash-spelaren när du visar de misstänkta videoklippen. Senare attackerar viruset olika filer i ditt datorsystem och omvandlas till en farlig mask, följt av botnets ankomst.

Denna nätverksmask attackerar Mac OS X, Linux och Microsoft Windows-plattformar i ett betydande antal. Dess primära mål är Skype, Yahoo Messanger, MySpace och Facebook-användare, men viruset angriper ibland webbplatser och e-postadresser som tillhör Yahoo Mail, AOL Mail och Gmail.

Om du får ett misstänkt e-postmeddelande där du ombeds att visa ett visst videoklipp och du inte vet någonting om avsändaren, ombeds du att radera det e-postmeddelandet direkt och klicka inte på länkarna utan kostnad. Tekniska experter hävdar att Facebook-viruset hittills har infekterat hundratals till tusentals datoranordningar. Den visas i form av falska popup-fönster och använder inbyggda program för att attackera dina enheter.

Enligt McAfee Security, skaffar Facebook viruses snabb nedladdningsbara produkter till ditt datorsystem och försöker locka dig på vissa sätt. Namnet på tjänsten är Security Accounts Manager som laddas på din enhet och stjäl den känsliga informationen, kapar dina lösenord och webbplatsens användarnamn.

Undvik denna röra

Det är viktigt att förhindra denna röra, och det är bara möjligt när du håller dig borta från de misstänkta e-postmeddelandena och deras bilagor. Du bör aldrig klicka på videon som skickas till din brevlåda av några Facebook-vänner. Facebook attacker kommer huvudsakligen i form av e-post med titeln "du borde hålla dig ifrån mig", "vad i helvete är det här" och så vidare. Det är viktigt att stänga fönstret eller ta bort dessa misstänkta e-postmeddelanden eftersom de inte har något att göra med verkligheten. Om du får ett sådant e-postmeddelande är det en tydlig indikation på att en zombie har angripit datorn eller sociala medier.

Följ Facebook-policyer

Facebook inlägg dussintals tips och instruktioner om hur man kan bli av med Facebook-virus. Trots att du installerar antivirusprogram måste du ändra dina sociala medier. Det är viktigt att gömma ditt Facebook-ID och inte få det sökt av sökmotorerna .

Enligt en uppskattning har detta virus infekterat över 110 miljoner Facebook-konton hittills, och den sociala medieplatsen vann en 870-talars rättegång mot folket sig för att attackera användarnas konton och skapa en röra på internet. Detta virus har hackat många användarkonton genom att tränga in i sina e-postmeddelanden och sociala medier. Det kan till och med överföra dina sökmotorresultat och leda dig till de förorenade platserna Source .

November 24, 2017