Back to Question Center
0

Semalt förklarar varför du bör optimera foton för SEO

1 answers:

Bildoptimering är en viktig del av det övergripande på platsenstrategi, så du bör ta bildoptimering seriöst, särskilt om visuellt innehåll är kärnan i din marknadsföringskampanj.Detta är anledningen till att webbplatsbyggare som WordPress erbjuder automatisk bildformatering som en integrerad del av deras optimering på plats.

Bildoptimering bör omfatta bilder på din webbplatsinklusive rubriken, presenterade bilder och inbäddade bilder. Kundsucceschef på Semalt , förklarar Igor Gamanenko varför bildenoptimering är viktigt för din prestation.

Bildsökningar

När du optimerar dina bilder med rätt formateringoch formulering kommer de att dyka upp för en relaterad bildsökning i en sökmotor. Om dina bilder har listats på Google-bildersökningar, du kommer att få mer trafik och förbättra synligheten av ditt varumärke. När du optimerar alla dina bilder och skapar hög kvalitetinnehåll, kommer du att se en betydande trafikökning.

Webbplatshastighet

Om du lägger högupplösta bilder på din webbplats,det kommer att bli långsamt och användarna måste vänta på att komma till innehållet på din webbplats. Låg tomt hastighet betyder dålig användarupplevelse för dinbesökare speciellt om användarens webbläsare hämtar bildfilerna.

Laddar problem

Problem med bildhantering är vanligt även när problemet ärhar inget att göra med din server. I ett sådant scenario läser webbplatsens besökare artikeln, men kommer inte att se några bilder, bara lite tommafläckar där bilderna ska vara. När du optimerar dina foton genom att lägga till alt text till dem kanske dina besökare inte serbilder men kan läsa vad bilden representerar efter att ett problem med att ladda upp bilder uppstått.

Så här optimerar du webbplatsens foton

Komprimera

Komprimering av bilderna förbättrar lasthastighetenav din webbplats. Med tanke på att de flesta besökarna får tillgång till din webbplats på mobila enheter, är det inte nödvändigt att ladda högupplösningbilder med vikten av megabyte. Du bör skära storleken på dina foton samtidigt som du behåller anständig kvalitet. Formatera också dina fotonför webben, dvs PNG, GIF och JPG. Du kan också ta bort metadata på dina foton för att skära storlek ännu mer.

Ge titel

När du använder gratis foton från webben eller stock photography,Du bör ändra de tekniska titlarna som är kopplade till dem, t.ex. nummer och långa strängbokstäver, vilket ger dem korta, noggranna beskrivningarav vad de representerar. Du kan också inkludera några nyckelord som är relaterade till ditt företag om det stämmer överens med vad som finns på bilden.

Setup-etiketter

Ta alltid med alt-taggarna som beskriver vad som äri bilden. Ta till exempel ord som "kvinna", "äta" om det är en bild av en kvinna som äter en frukt.

Skapa bildtext

Även känd som altbeskrivningen är bildtextenVad visas när bilden inte laddas. Det beskriver också bilden för Googles sökindex. Med det här alternativet kan du beskrivabild i en mening.

Justera bilder

Strategiskt anpassa dina bilder med resten avInnehållet är bättre än att placera dem mellan stycken.

Bildoptimering kanske inte ligger högst upp i dinprioriteringar men du borde göra det på grund av de angivna fördelarna och det tar bara några minuter att uppnå Source .

November 22, 2017