Back to Question Center
0

Semalt: Fem steg som kommer att göra sig av med skadliga infektioner

1 answers:

Internet har tusentals hot som svärmer det, vilket gör en farlig plats för onlineanvändare. Det finns över 74 000 nya virus som utvecklas varje dag med skadlig kod som påverkar över 30% av datorerna globalt.

Malware är ett samlat ord från skadlig programvara och är utformad för att komma igenom en dators försvarssystem och orsaka skada på apparaten som används för att komma åt internet, affärer eller värre. Nik Chaykovskiy, den Semalt Senior Customer Success Manager, säger att det kan tyckas överväldigande, men vissa metoder kan begränsa eller förhindra skada på enheten och data lagrade inuti - doccia solare ecologica per esterno.

Otillförlitliga Program

Ofta när man kör en online-session i en webbläsare, visas flera popup-fönster från ingenstans. De är kända att be användaren att ladda ner och köra en viss programvara. Operativsystemets försvarsmekanism sparkar alltid in och frågar om källan är trovärdig. Tipset här är bara att köra program som har en digital signatur.

Några av de applikationer som ska användas är antivirusprogram, som skannar systemet för att kontrollera vad avsikten för filen är nedladdad och huruvida datorn fortfarande är säker genom att klicka på popupen. Dessa popup-fönster kan utgöra en signifikant malware huvudvärk om de blint laddas ner.

Uppdatera systemet

Gör en punkt om att uppdatera operativsystemet och antivirus regelbundet. Det bästa är att acceptera alla uppdateringar automatiskt. Tanken bakom dessa uppdateringar är att de hjälper till att lösa fel och sårbarheter från tidigare versioner. Malware utvecklas alltså på grund av behovet av regelbundna uppdateringar. Intrångarna finner det svårare att komma åt nätverket och måste leta efter nya sätt att överträffa detta, då kan utvecklarna redan ha en ny uppdatering redo.

Undvik att öppna misstänkta e-posttillbehör

Hackare har blivit bättre på innovativa sätt att få olaglig tillträde till en användares dator. De gör det nu med hjälp av e-postmeddelanden, varav de flesta är spam. Ta bort all spam utan att öppna dem. E-postmeddelandenna verkar komma från välrenommerade källor bara att de inte är. De tenderar att göra rubrikerna och meddelandet viktiga för att skapa en känsla av brådska. När dessa når inkorgen, skanna dem med ett antivirus först. Om man inte kan skilja från vem som skickade ett e-postmeddelande, borde de göra av med det eftersom det kan kosta dem mer än bara deras datorhälsa.

Använd komplexa lösenord

Regeln nummer 1 för att få tillgång till internet är att vidta försiktighetsåtgärder med de lösenord som används. Enkla är lättare att komma ihåg, men det är det exakta som cyberkriminella vill att användaren ska tänka på. När de tar tag i dessa lösenord försöker de använda dem på andra onlinekonton. Det är därför som experter råder folk att använda olika lösenord för olika konton. Ett utmärkt lösenord bör vara minst åtta tecken långt och kombinera olika tecken. Den snyggare, desto bättre.

Undvik öppna Wi-Fi-nätverk

Hackare utnyttjar öppna nätverk eftersom de sprider skadlig kod till de anslutna datorerna av flera anledningar. Undvik sådana nätverk eftersom de ger angriparen en kant över användarens system.

November 28, 2017