Back to Question Center
0

Semalt Expertis: Hur många domännamn behöver du?

1 answers:

Företagare försöker ständigt innovera strategier för att hålla sig införkonkurrens och skydda sina varumärken. När e-handel ökar, beror företagen nu på dessa strategier mer än någonsin. En viss trendsom för närvarande sprider sig på marknaden är att webbägare köper alla versioner av domännamn för sina varumärken.

Men hur många domännamn behöver du verkligen för att optimera din synlighet och skydda ditt varumärke? Den ledande expert på Semalt Digital Services, Max Bell ger ett snabbt svar på den här frågan.

Att ha flera domännamn kan tjäna som tillgång eller skuld - led tv online purchase in bangalore. Håller fleraDomännamn som en tillgång gör att du kan skydda liknande domännamn från användningen av dina konkurrenter. I SEO-sammanhang kan du också ägaalla optimerade frö nyckelord. Medan dessa fördelar kan ge dig en kanten på nätet, kan skulder uppstå i.

Omdirigera domäner

Eftersom alla domäner kommer att användas, kan sökmotorer markera dem som enförsök att skräppost resulterar i hårda straff, inklusive en ogynnsam ranking. I det här fallet rekommenderar SEO-experter att konsolidera all verksamhetdomännamn och tillhörande webbplatser till en stark webbplats. Detta utnyttjar sedan kraften i varje domännamn för att bilda ett starkt domännamn som ärkraftfull nog att rangordna högt på alla legitima sökmotorer utan att skada den tidigare rankningen. Konsolidering kräver bara att etablera om300 permanenta omdirigeringar från källdomäner till den primära domänen, en uppgift som enkelt utförs av en genuin SEO-specialist eller webbadministratör.

Lågkvalitativa länkar

Alla registrerade domännamn får låga kvalitetslänkar från tid till annan. När sådana länkar äromdirigeras, överför de med liknande låga egenskaper vilket resulterar i ett lägre index på sökmotorer. För att hantera detta, använd Majestic ellerGoogle Search Console ska undersöka och gräva ut lågkvalitetslänkar före omdirigering. En textfil laddas med namn på lågkvalitetslänkarna ärladdat upp till sökmotorn för att eliminera detta problem.

Kostnadseffekter

Generellt sett desto mer domännamn du äger, desto mer utgifter kommer du att göraådra sig i form av årliga förnybara avgifter. Ett enskilt domännamn kostar mellan $ 10-35 för att löpa årligen utan att fakturera underhållskostnaderna.Multiplicera detta med antalet domännamn din egen och du kommer att titta på en dyr bild.

Brandskydd med flera domäner

SEO-experter anser att varumärkesskydd kan uppnås utan att nödvändigtvis köpaflera domännamn. Tänk på att domänägandet följer strikta och väldefinierade regler. Till exempel, om du äger ett varumärke för ett specifiktdomännamn kan du faktiskt tävla och återställa domänen om en annan part registrerar en annan domän som innehåller ditt varumärke. Det finnsmassor av domännamn advokater och experter där ute med kunskap om Uniform Domain Name Dispute Resolution Policy. Dock kan denna processvara frustrerande och tidskrävande.

Ta dig tid med SEO-praxis och branding. Som diskuterats ovan äger fleraDomännamn kan vara fördelaktiga på kort sikt men dyrt på lång sikt. Det bästa sättet att undvika misstag är att samråda med erfarna SEO-specialister .

November 23, 2017