Back to Question Center
0

Semalt Expert vet hur man tar bort Referral Spam från irriterande domäner

1 answers:

Hänvisningsskräppost har funnits i flera månader och har förstört ett stort antal webbplatser. Har du nyligen kontrollerat Google Analytics-kontot och funnit något konstigt där? Under de senaste månaderna har Darodar, iLoveVitaly och Blackhatworth skadat många webbplatser. Deras hänvisningstrafik är alltid falsk och ofullständig. Idag kommer vi att berätta några metoder för hur du blockerar remissspam i Google Analytics och Darodar. Hänvisningsskräppost har funnits i flera månader, och du måste ha hört mycket om det på internet. För att vara ärlig är det ett knep för att få din webbplats falsk trafik och förstöra dess rankning i sökmotorns resultat.

Det är obligatoriskt att blockera Analytics-referensspam. För detta bör du följa dessa enkla men ännu fantastiska steg som anges av Artem Abgarian, en ledande professionell från Semalt .

#Step 1: Samla lista över spamdomäner och domäner

Det första steget är att sammanställa listan över spamdomäner och underdomäner. Du bör göra en lista över de domäner som skickar dig falska hänvisnings hits. Prova ditt bästa för att namnge alla domäner som är offer för detta problem. När du har gjort det kan du enkelt blockera sina IP-adresser och kan justera din Google Analytics-statistik.

#Step 2: Exklusive Bots

Det är viktigt att utesluta alla bots när du förbereder en lista över remissspam. Det finns inget att vara förvirrad om eftersom bots är olika saker och hänvisningsskräppost är något annat. Inne i ditt Google Analytics-konto borde du välja alternativet Visningar för att utesluta bots från listan. Därefter måste du rulla ner och se till att du har eliminerat alla bra bots från listan.

#Step 3: Skapa kopieringsvisningar

Låt mig här berätta att detta steg är valfritt. Det betyder att du antingen kan göra det eller inte och det beror på dina krav och förståelse av remissspam. Om du vill skapa kopieringsvisningar bör du skapa filter och deras flera kopior i ditt Google Analytics-konto. Välj domäner och underdomäner som får falska visningar och skapa flera kopior för alla domäner.

#Step 4: Skapa filter för att blockera referensdomäner

Det är lätt att skapa filter för att blockera referensdomäner. Om du har flera domäner och vill skapa flera filter, är det här alternativet rätt för dig. Det kan inte vara möjligt att skapa separata filter för alla underdomäner. Gå till avsnittet Alla filter och namnge de filtren. Välj alternativet Filtertyper och utesluta bots och fortsätt skapa olika filter för olika domäner.

#Step 5: Vänta innan du bekräftar att hänvisningstrafiken är blockerad

När du har följt ovanstående steg borde du vänta lite tid för att bekräfta om remissspam är blockerad eller inte. Du kommer att kunna se förbättringar i din Google Analytics-statistik. När filtren är skapad, tas hänvisningsskräppan automatiskt bort från din webbplats.

Slutliga tankar

Innan vi avslutar det här ämnet har vi presenterat en lista med spamdomäner för att få en uppfattning om att du borde vara miles away från blackhatworth.com, econom.com, darodar.com, ilovevitaly.com, bestwebsiteawards.com. Om din webbplats visar 100% avvisningsfrekvens, kan du ändra inställningarna i ditt Google Analytics-konto Source .

November 24, 2017