Back to Question Center
0

Semalt Expert: Varför att hålla sig borta från Black Hat SEO?

1 answers:

Det är avsikten för varje person som äger eller bygger en webbplats för att den ska tjäna ett syfte. Att bli straffad av erkänd sökmotor s är inte en av dem. SEO har både en bra och en mörk sida. Bland de goda SEO-metoder som följer reglerna är skapandet av relevant och lätt att hitta innehåll som uppfyller behoven hos en målgrupp.

Den mörka sidan av SEO innebär metoder som är mer kända som "svart hatt" - wallet pouch. De inkluderar alla oetiska aktiviteter som hjälper till att rangordna en webbplats högt på SERP. De personer som är involverade i svarthattsteknik försöker vanligtvis att skära hörn för att få betydande trafik utan att sätta i arbetet.

Igor Gamanenko, en toppspecialist från Semalt Digital Services, kännetecknar dem på följande sätt:

  • De följer inte reglerna och föreskrifterna för sökmotorn
  • Dålig användarupplevelse
  • Oetisk presentation av innehåll på både visuellt och icke visuellt sätt

Inledningsvis trodde det mesta av vad som nu anses vara svart hatt att vara legitima sätt att få trafik och ranka högt i SERP. Det var inte förrän SEO-gruppen upptäckte att deras fortsatta användning satte webbplatser och varumärken i fara. Det underminerade webbplatsens övergripande kvalitet och dess relevans på sökresultatsidan. Fördelarna med att använda svarthattsteknik är kortlivade och ger begränsade vinster i rankning. Dessutom, om ägaren av webbplatsen befinner sig att använda sådana tekniker, tenderar sökmotorerna antingen att straffa webbplatsen eller förbuda det från att visas i sökmotorresultat (vilket är sällsynt). Påföljder har negativa konsekvenser för söktrafiken samt rankningar. Svarta hattstrategier erbjuder en kortsynad lösning på det problem som all verksamhet står inför för närvarande, vilket är att ge kunderna relevans på ett kontinuerligt sätt i framtiden.

SEO-experter rekommenderar att du använder någon av följande metoder för att få trafik till webbplatsen:

Nyckelordfyllning

Det innebär att så många av de högt rankade sökorden ingår i webbplatsens innehåll för att öka synligheten och chansen att visas i sökresultaten för flera frågor. När det gör det gör innehållet onaturligt, och när sökmotorer finner ut det, straffar de webbplatsen eftersom det undergräver användarupplevelsemålet med sökmotorer.

Osynlig text

Tekniken innebär att inbädda en rad nyckelord på en vit bakgrund, vilket gör den osynlig för besökarna. Den svarta hatten vet emellertid att spindlarna som kryper på webbplatsen hittar dem och indexerar dem, vilket gör att domänen visas på sökresultatsidan. Användare riktas endast till sidan för att hitta irrelevant innehåll och därmed en dålig upplevelse.

Dörrsidor.

Dessa är falska målsida s som presenterar krypspindlarna och användarna med helt annat innehåll och webbadresser. De försöker att manipulera sökmotorn för att rangordna webbplatsen högre.

Svarta hattstrategier, men oetiska, är mycket frestande och det är mycket förståeligt eftersom de har kortsiktiga resultat. Men om webbplatsen är känd, står den för att förlora mer i sin ranking, eller ännu värre, förbjuden från SERP.

November 24, 2017