Back to Question Center
0

Semalt Expert: Hur man utvärderar SEO-prestanda

1 answers:

De flesta e-handelsförvaltare är besatta av rankningar. De söker alltid på Googleför att något ska indikera att deras rankningar blir bättre. När de märker förändringar i sökmotorns resultat antar de att derassökmotoroptimering (SEO) programmets prestanda är felfri - 205 55 r16 89h. Tyvärr är det inte alltid sant.

Frank Abagnale, kundsucceschef för Semalt Digital Services, förklarar de verkliga faktorer som påverkar din webbplats ranking och prestanda.

Konkurrens: Vad är annars ranking?

Idag har konkurrensen odlat den konventionella organiska söktekniken som används avkonkurrenter. Varje e-handelsföretagets ägare vill att webbplatsen ska överträffa sina affärs rivaler för att förbättra synligheten, få klick och göraen rea. De flesta sökfrågor avbryter emellertid element i sökresultaten som drar bort uppmärksamhet från konventionella organiska resultat och trycklistor ner på sidan.

Anpassning: Vem är rankning?

Idag är rankningar mycket anpassade i en utsträckning att det inte längre är opersonligtrankningar för de flesta sökningar. I grund och botten kommer rankningarna som en konsument ser på sin iPhone att skilja sig från de rankningar du ser på din surfplatta ellerdator. Som ett resultat kan ingen någonsin säga med säkerhet "Vi rankar först i Google!"

Placeringar är vanligtvis anpassade utifrån:

  • Location. Detta är den vanligaste faktorn som påverkar personalisering av rankningar.När sökmotorer bestämmer användarens plats med hjälp av en cellsignal eller enhets IP-adress levererar de anpassade sökresultat.
  • Enhetsanvändning. Rankningar som visas på smartphones är inte desamma som de som visaspå ett skrivbord eller en surfplatta. Mobila enheter brukar få länkar till appar. Som ett resultat kommer webbplatser med mobilvänliga upplevelser att rankas högre..Om enkonsument söker efter något på iPhone, kommer resultaten att vara väldigt annorlunda än vad som visas på skrivbordets resultat.
  • Sökhistorik. Varje gång du loggar in i sökmotorns konto, sökmotornfår tillgång till hela din sökhistorik. Ett perfekt exempel är när du loggar in på ditt Gmail-konto på datorn loggar sökmotorn inditt Google-konto och Google-sökning. Denna information används för att anpassa sökresultaten som visas på din enhet.
  • Socialt beteende. Med hjälp av plattformar som Twitter och Google+ får Google full tillgångtill ditt sociala beteende. Detta förklarar varför något innehåll från varumärken eller vänner visas i dina sökresultat, men visas inte när andrafolk initierar sökfrågor.
  • Demografi. Sökmotorer placera varje användare i en demografisk grupp med derastidigare beteende för att leverera mycket riktade annonser.

På grundval av ovanstående faktorer förstår du nu hur sökmotorresultaten äranpassat. Dessa faktorer ger en förhandsgranskning av varför rankningsrapporteringsverktygen sannolikt kommer att returnera opersonliga data till en konsument, även när du rankarverktyg indikerar att du rankar först för ditt mest värdefulla sökord. En utsikter får inte se samma resultat från slutet som det betyderde kommer inte troligen att köpa från dig. Detta innebär att om ett rangrapporteringsverktyg inte kan ge exakta uppgifter för att hjälpa ditt företag att generera inkomster, dåDet är inte ett pålitligt verktyg för att indikera prestanda.

Representation: Vilka nyckelord ska du välja?

Spårnings ranking betyder att du väljer en uppsättning fraser och nyckelord som du villranka för och rita prestandan på din webbplats i rankning för dessa ord. De fraser du väljer har potential att ändra utseendet påditt framträdande.

Företag tycker det mesta lätt att använda fraser och nyckelord som de redan ärranking för att inkludera deras varumärke eller ord med låg konkurrens. Detta gör det vanligtvis som om deras SEO-prestanda är perfekt även närdet är det inte.

Å andra sidan kan enskilda sidor rangordnas för tusentals fraser med mycket liteefterfrågan. Detta bygger på konceptet med många sökord som representerar 1,5,15 eller 60 sökningar varje månad som alla lägger till för att driva trafik jämfört medvärdefulla nyckelord som du spårar i din rankningsrapport. Spårning av sökord som du anser vara ett högt värde gör att du är blind för den dolda potentialenav långa svanssökningar.

Temporality: När rankades det?

Rankningarna är ganska flytande och temperamentliga. Som ett resultat kan du söka din favoritnyckelord och inse att det inte rankas först längre. Men du kanske får en trevlig överraskning att se den rankas först nästa gång du söker.

November 23, 2017