Back to Question Center
0

Semalt Expert garanterar att du behöver integrera Googles AMP i marknadsföringsstrategin - här är varför

1 answers:

Accelerated Mobile Pages (AMP) är Googles öppna källprojekt som syftar till att skapa mobiloptimerat innehåll. Utgivare är de främsta mottagarna av projektet, eftersom det i grund och botten syftar till att förbättra laddningshastigheten för webbplatser på mobila enheter. Det är en universell sanning att lasthastighet är en integrerad rankningsfaktor för sökmotorer, och för närvarande en oundviklig oro i online-marknadsföring.

Ivan Konovalov, kundsucceschef för Semalt , förklarar hur Googles AMP påverkar marknadsföring på nätet.

En webbplats som är AMP-aktiverad har två huvudsakliga fördelar för SEO - peru treks and adventure.

För det första påverkar AMP direkt en av de högsta rankingfaktorer som används av Google: mobiloptimerat innehåll. Faktum är att det finns spekulationer om att AMP kan utvecklas till en rankningsfaktor, men det är ännu inte sett.

Att ignorera mobilen är en dödlig rörelse idag eftersom majoriteten av din webbplats besökare använder mobila enheter mer än de använder stationära datorer. Men du kan argumentera för att AMP inte är det enda sättet att göra innehållet mobilt optimerat. Men kom ihåg att inte använda AMP ger dina konkurrenter som använder AMP ett ben upp.

För det andra får webbplatsen en "snabb" etikettbeteckning på sökmotorns resultatsida (SERP). När en läsare gör en sökning på någonting drar Google upp en karusell mot toppen av SERP. Denna karusell innehåller innehåll från AMP-aktiverade platser. Läsaren kan sedan enkelt klicka på någon av artiklarna.

Detta innebär att sidvisningar, större annonsvisningar och delning förbättras och förbättrar i slutändan läsarens / utgivarens relation. Ökad syn på karusellen har följande effekter på online-marknadsföring:

  • Högre klickfrekvenser:

Innehåll som visas i karusellen har mycket högre synlighet och sannolikhet för läsaren att klicka igenom till webbplatsen. Det betyder att hälften av slaget om att få besökare till din webbplats är redan vunnet.

  • Ökad varumärkesmyndighet:

Läsarna är imponerade av innehållet som ingår i karusellen, eftersom de tycker att det är av hög kvalitet (varför skulle Google lägga det på toppen av deras sida ändå?)

Högre klickfrekvenser och ökad varumärkesautoritet resulterar i en högre annonsklickfrekvens. Eftersom en AMP-aktiverad webbplats har fler visningar och visas mer trovärdig än icke-AMP-sidor, är läsarna mer benägna att klicka på annonserna.

  • Förbättrad användarupplevelse:

Användarupplevelse har en betydande inverkan på framgången eller misslyckandet av en marknadsföring på nätet. Människor som surfar på Internet med sina mobila enheter tycker inte om webbplatser som laddar långsamt eller äter upp sina data. Forskning har visat att de flesta besökare inte väntar mer än några sekunder för att en webbplats ska ladda.

AMP sänker på laddningstiden till så lite som en halv sekund, vilket är fyra gånger snabbare än en laddningshastighet för en icke-AMP-plats. Det gör det också möjligt för användare att visa innehåll utan att behöva besöka webbplatsen (genom karusellen). En användare besöker endast den aktuella sajten om han gillar det som visas i karusellen. Detta gör att användaren kan spara mobil data och batterilivslängd.

Naturligtvis är AMP inte utan några negativa effekter på online-marknadsföring. Det fungerar inte för webbplatser som inte är utgivare. Dessutom krävs ett CMS som stöder AMP, vilket kan innebära ökad budget. Slutligen finns det för närvarande inga formulär i AMP-innehåll, vilket innebär att du inte kan generera leads genom abonnemang. Det här problemet kan lösas med en uppgradering som gör det möjligt för utgivare att använda formulär i sitt AMP-optimerade innehåll, något som Google kanske arbetar med.

AMP är ett ganska känsligt inflytande på internetmarknadsföring idag och verkar få traktion vid varje gryning. Det är klokt att överväga hur man integrerar det i din strategi, snarare än ångra senare för att inte använda det medan alla dina konkurrenter gjorde det.

November 22, 2017