Back to Question Center
0

Semalt Expert anger hur man hanterar hänvisningsskräppost i Google Analytics

1 answers:

Om du observerar att din webbplats får mycket referraltrafik och datan visas i din Google Analytics, är du inte ensam eftersom många människor har mött samma problem. Huvuddelen av referraltrafiken är skräppost och bör bli av med så snart som möjligt. Nya överskott av hänvisningsskräp skadar i stor utsträckning dataen i Google Analytics - script formulario de contatore. Attackerna förstör inte bara din webbplats rankning i sökmotorns resultat utan får också bättre rangordningar för sina egna webbplatser och bloggar. Problemet är att hur små företag kan hantera remissspam och öka antalet visningar på sina webbplatser.

Ivan Konovalov, kundsucceschefen för Semalt , ger här en värdefull lösning avseende remissspam.

Attackers genererar skräppost i Google Analytics

Den första frågan som slår upp är att varför skapar angripare och hackare Google Analytics-skräppost? Webbplatsägare och bloggare håller ögonen på Google Analytics och ändrar inställningarna en gång i taget. De tar bort och blockerar IP-adresserna som ser misstänkta ut och hindrar de verkliga människorna från att besöka dina webbsidor. Många hackare använder referensspam för att generera och falska försäljningsledningar. Dessutom använder de den för att sprida virus och skadlig kod och genomföra phishing-attacker varje dag. Om du råkar se några misstänkta webbplatser i din hänvisningsdata borde du aldrig klicka på den här webbplatsen och få den bort från Google Analytics så tidigt som möjligt.

Hur förekommer hänvisningsskräppost?

Hackarna och spammarna använder en rad olika tekniker för att köra bots och kapsla datorsystem i botnätet. Några av dem genererar många spökbesök och ökar studsfrekvensen på din webbplats. De fortsätter att skicka bots till dina webbplatser och förstöra dess övergripande ranking på internet. Attackerna behöver köra JavaScript för att spåra din Google Analytics. Härifrån samlar de data och nödvändig information om din webbplats och deltar i bedrägliga aktiviteter.

Med tiden har Google infört många produkter och tjänster för att säkerställa din webbplats säkerhet och säkerhet online. Du kan använda dess funktioner och alternativ för att hålla din webbplats skyddad från hackarna. Spårning kan göras med unika tal för alla egenskaper. En egenskap betyder att du kan använda ett spårnummer eller kod för att gissa om din webbplats tar emot legitim trafik eller inte.

Google Analytics låter användarna använda upp till femtio egenskaper per konto. Det betyder att om du äger en AdSense, borde du få ett serienummer per egendom. UA-numret, vilket innebär Urchin Analytics, är namnet på den produkt som Google har förvärvat i flera år för sina användare. Dess mellersta siffror är det faktiska kontonummer du ska använda när du skapar en egendom. Alla egenskaper i ett Google Analytics-konto kan dela samma nummer.

Dessutom ger Google Analytics oss filteralternativ. Det är enkelt att skapa filter och uppdatera de analytiska inställningarna enligt nya trender och taktik. Massor av guider och handledning finns på internet för att bli av med hänvisningsskräppost. Du kan behålla kvaliteten på dina data i Google Analytics genom att justera inställningarna.

November 24, 2017