Back to Question Center
0

Semalt: Exklusive Ghost Referral Spam från Google Analytics

1 answers:

Google Analytics är ett gratis och pålitligt verktyg som webbplatsägare kan använda för att hämta trafikdata och göra rapporter av dem med stor effektivitet. Under årens lopp, sedan 2005 när Google förvärvade Urchin, har det blivit ett kraftfullt webbanalysverktyg . Webmasters använder det för att övervaka sina onlinekampanjer och bestämma deras omvandlingsfrekvens, implementera åtgärd för webbplatsoptimering och hålla en spårrapport om deras e-handelsaktiviteter. Ändå kan förekomsten av hänvisningsskräppost snabbt undergräva noggrannheten hos denna massdata.

Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager för Semalt , definierar här några sätt och metoder för att ta bort hänvisningsspam från Google Analytics.

Dessa är inte de robotar du letar efter

Hänvisningsskräppost är en teknik som används av personer som vill få gratis backlinks till sina webbplatser. Trafiken från dessa källor är också känd som "Ghost Referrals" eftersom ingen faktiska människor ligger bakom besöken. Hänvisningsskräppor tenderar att uppblåsa den nuvarande ekologiska trafikstatistiken, vilket har negativa konsekvenser för webbplatsens omvandlings- och engagemangstal.

Vad händer är att spökehänvisningsdomäner visas i Google Analytics-trafikrapporten, men ingen besökte webbplatsen. Spambots är bakom skrapningen av Google Analytics spårningskoden. De använder sedan den för att skicka trafik direkt till verktyget för analys. Kort sagt, spökehenvisningar förbi. Det är lätt att upptäcka och ta bort domäner för hänvisningsskräppost eftersom de har överdriven och onaturlig trafik och besök sessioner.

Hänvisningsskräppost har ett mål som endast gynnar spammaren. Tanken är att lura platsägaren genom att hoppas att deras nyfikenhet att veta var stor delen av trafiken kommer att få dem att klicka på deras webbadress. När en gång klickar på webbadressen i GA-rapporten, omdirigeras den till deras webbplats och registreras som organisk trafik från deras sida.

Det finns för närvarande krav på att Google arbetar med en permanent lösning för att hantera remissspam. Under tiden finns det åtgärder som ska vidtas inom Google Analytics för att minimera prevalensen i GA-rapporter. Den mest användbara är i sig de inbyggda filter som Google Analytics har på plats. De tar inte nödvändigtvis bort remissspam, men de ger användaren en chans att få en mer exakt bild av deras webbplats. De är bara visningsnivåfilter. Välj Filter från Admin-sektionen i GA och "Skapa ett nytt filter". Väl här, välj från de två handlingsplanerna:

# 1 Förstör något med mer än 15 symboler

Den använder ett regelbundet uttryck för att avvisa domäner med 15 tecken eller mer. Det får inte ta bort referensspam till helhet men fungerar som ett bra ställe att börja. Ge det nya filtret ett namn som "ghostbuster" och gör det till en fördefinierad typ av filter. Välj att utesluta och sätt in ". {15,} \ s [^ \ s] * \ s | \. |, | \! | \" I filtermönstret. Spara filtret.

# 2 Ta bort specifika domäner

Det handlar om att skapa anpassade filter för att bli av med specifika länkar som kan vara väldigt tråkiga om de är flera. Men i slutändan kommer det att vara värt. Den enda nackdelen är att identifiera de spammiga domänerna. Ge filtret ett nytt namn som ghostbuster (kampanjkälla). Det är en fördefinierad typ och väljer sedan "Exkludera". Ange de misstänkta domänerna i filterfältet, åtskilda med en "\" och spara Source .

November 24, 2017