Back to Question Center
0

Semalt Digital Expert förklarar vilka 404 fel som gäller för SEO

1 answers:

Vad orsakar 404 inte hittade fel? Skulle de skada min ranking?Dessa frågor håller sig kvar i varumärkeschefernas sinnen när "404 inte hittade" fel uppstår.

När din sida returnerar 404 fel är störningarna hotandetill UX (användarupplevelse). Varje gång en besökare får fel 404, är han / hon tvungen att ompröva och backtrack, vilkenbetyder att du lämnar din sida. För varumärkeschefer eller digitala marknadsförare orsakar felen panik när de blir upptäcktaverktyg för webbansvariga. För att undvika dessa problem, Michael Brown, kundsucceschef för Semalt Digitaltjänster,genomgripande granska vad 404 fel betyder för din SEO och hur man eliminerar deras oönskade påverkan.

Hur hittar man 404 fel?

Använd Google Verktyg för webbansvariga

Detta är en av de bästa metoderna förupptäcka fel direkt från Google. Du behöver bara logga in i dina verktyg för webbansvariga, gå till genomsök och klickaGenomsöka fel. Alla saknade webbadresser visas i avsnittet Ej funnit. Du kan även kolla in grafen påfel över tid för bättre analys.

Brutna länkfinnare

Idag finns det många webbläsare och till och med gratiswebbplatser som Validator.w3org och Check My Links. Dessa kommer enkelt att identifiera trasiga länkar på din webbplats.

Använda Skrikande Groda SEO Spider

I likhet med Verktyg för webbansvariga hjälper SEO Spider dig att se alla 404 inte hittade fel.Ladda ner ansökan. Installera SEO Spider och skriv in din webbplats och klicka sedan på Crawl. 404 fel kommer att visas i statusenKod-fliken..Du kan även exportera rapporten som en .csv-fil.

Vilka 404 fel betyder SEO och varför behöver du agera snabbt?

Google uppskattar att 404 inte hittade fel är ibland oundvikliga.Därför kommer din webbplats inte att de-indexeras eller straffas. Men eftersom Googles huvudfokus levererar kvalitet,din SEO kommer sannolikt att drabbas av mycket. När Google stöter på att granska interna länkar på din sida kommer du att markeras som en festInte intresserad av att leverera bättre användarupplevelse. Med tiden kommer Google att sluta krypa dina sidor och trafiken kommer att minska drastiskt.

Marknadsförare bör oroa sig mer om reaktionen avkunder snarare än Google bots. För dina besökare spelar orsaken till felet ingen roll alls, vad de är intresserade avfår det innehåll de vill ha. De flesta besökare brukar lämna till en annan webbplats, följa en konkurrent eller avsluta. Dettainnebär förlust av trafik eftersom kunden inte kan ta nästa steg mot konvertering. Som ett resultat är det alltid försiktigtav er identifierar felen så snart som möjligt och fixar dem på ett snabbt sätt.

Hur man fixar 404 hittade inte fel?

När 404 fel uppstår är det nödvändigt att underlätta kundernas förmåga att återgå till flödet.

Använd 301 permanenta omdirigeringar

Om en viss sida har tagits bort eller flyttats,301 omdirigeringar hjälper till att länka sidan till den nya. 301 omdirigeringar är bra eftersom de inte förlorar sidans auktoritet från föregående sida.

Använda Robots.txt

robots.txt filen används för att berätta för Google bots detspecifika sidor har tagits bort och du avser inte att genomsökas. Detta är ett utmärkt sätt att ta itu med fel 404 när mycketav sidorna har tagits bort.

Korrigera felstavningar på dina sidor

Om du använder Verktyg för webbansvariga kan du enkelt identifierasidorna med trasiga länkar. Kontrollera dessa sidor noggrant för att fastställa om länken är felaktigt stavad och åtgärda dem omedelbart Source .

November 22, 2017