Back to Question Center
0

Semalt ber dig att vara vaksam. Arméer av Zombie-datorer går på offensiven!

1 answers:

Frank Abagnale, Semalt Customer Success Manager, säger att i den moderna världen invaderar zombie arméer inte bara skärmar utan internet också. De invaderar internet i form av botnät. Enligt internetspecialister betecknar botnet en armé av datorer som är smittade med liknande malware. En botherder har fjärrkontroll över sådana datorer som gör det möjligt för dem att kommandöra zombier och botnät utan kunskap om ett offer.

Dessutom kan bothanterare vidarebefordra instruktioner inom datornätverk. Instruktionerna syftar till att sippra bankuppgifter, kreditkortsnummer, starta attacker mot webbplatser, bedriva reklambedrägeri och leverera skadlig kod eller skräppost. Botnets kom upp i en senatdomstolsmöte som hördes tidigare i månaden med James Comey, FBI-direktören. Tidigare hade senator Sheldon Whitehouse jämfört botnets med ogräs som gör "onda" och begärde direktören att utvärdera en av de största svamparna man kan möta med hjälp av internet. Comey noterade att det inte fanns någon "bra botnet". Han förklarade vidare att en armé av zombier har dåliga intentioner.

Botnets har varit på plats i över ett decennium och har nu blivit den mest populära taktiken som används av hackare för att göra snabba pengar och kapningsmaskiner. Enligt internetbranschen har botnets resulterat i beräknade förluster på över 110 miljarder dollar globalt över tiden. Vidare faller cirka 500 miljoner datorer till byte för att botnet arméer attackerar varje år vilket innebär att cirka 18 offer per sekund.

Experter citerar Morris-mask som det första botnet som släpptes ut 1998. Även om denna mask infekterade hundratals datorer på ARPAnet, föregångaren till modernt internet, var det verkligen inte ett botnet som definierat i dagens sammanhang. Robert Morris Jr., som skapade Morris-mask, kontrollerade inte de infekterade datorerna och fick aldrig några pengar från sin verksamhet.

Botnets är för närvarande välbeställda kriminella företag som ofta består av miljontals smittade datorer som kan få bothärdare eller deras kunder miljarder dollar. FBI inledde 2007 en nedbrytning på botnets genom en operation kallad Bot Roast. En gentleman som heter John Schiefer blev arraigned och dömd i ett botnet straffrättsligt fall som berodde på processen. Han åtalades under avgörande handling snarare än datormissbruk och bedrägeri, en lagstiftning som användes för att arraignera hackare. Johns botnet malware hade invaderat 250.000 datorer, och det användes för att sippra PayPal-uppgifter från offren.

Under 2014 fungerade en annan operation av Microsoft inte mycket bra. Mjukvarujätten förvärvade en domstolsbeslut för att ta kontroll över nästan två dussinområden som användes av Jenxcus och Bladabindi. Microsoft misslyckades med att skicka kommandon till de infekterade maskinerna istället beslagta misstänkta domäner och därigenom inaktiverade botnetkommandon. I processen tog mjukvaruföretaget många legit-domäner och slog därmed ner adresser på miljontals kunder.

Företaget erkände sitt misstag och omvandlade sina åtgärder för att återställa tjänster till kunderna. Flyttet visade emellertid hur massiva stötar på botnät skulle kunna orsaka oavsiktliga konsekvenser. Trots det faktum att vissa operationer för att bekämpa bots var framgångsrika, finns det fortfarande inget tecken på botnetapokalypsavtagande. Detta beror på hög hastighet genom vilken zombierna infekterar maskiner Source .

November 24, 2017