Back to Question Center
0

Semalt avslöjar en guide för att ta bort falsk trafik från din webbplats

1 answers:

Hänvisningsskräppost är produkten från spamrobotar som skickar falsk trafik direkt till Google Analytics, vilket visas i de genererade trafikrapporterna. Vidta åtgärder för att ta bort hänvisningsskräppost om du hittar dem i GA-rapporter för att uppnå exakt statistik för webbplatsen.

Artem Abgarian, Senior Customer Success Manager Semalt Digital Services, delar här några praktiska problem i detta avseende.

Vad är en Bot?

Bots är program som är utvecklade för att utföra uppdrag repetitivt snabbt och med precision. Bots var ursprungligen avsedda för indexering av sidor på internet av sökmotorer . Personer med skadlig avsikt antog användningen av bots genom åren för att hjälpa dem att skapa bedrägerier med klick, överföra innehållet på en webbplats, distribuera skadlig kod, ackumulera e-postadresser och överbelasta webbplatsstrafik.

Säkra och skadliga bots

Ett exempel på en bra bot är Googlebot som kryper och indexerar sidor för användare. Sökrobotar kör inte JavaScript (de flesta av dem). Men de som använder den befinner sig i GA-rapporterna som kan skada metrisk representation. Om de inte kör JavaScript, har det ingen inverkan på rapporterna, men visas på serverns loggar trots. De kan dock påverka lasthastigheten eftersom de använder serverns resurser. Säkra bots följer de direktiv som finns i robots.txt. Skadliga robotar, å andra sidan, genomför olika strategier för att åsidosätta dessa riktlinjer.

Spam Bots

Deras främsta mål är att besöka så många webbplatser som möjligt och skicka ut spam med ansiktsreferenshuvuden för att undvika upptäckt. Den falska hänvisningsrubriken inbjuder en omdirigeringslänk till den webbplats de vill marknadsföra. HTTP-förfrågningar från en sådan bot visas i serverns loggar och indexeras av Google. Det fungerar som en backlänk till webbplatsen när den visas i serverns logg. Google har gjort ändringar i sina algoritmer för att inte indexera data från serverns loggar och därigenom motverka insatser från spambot-utvecklare. JavaScript-run spam-robotar kan ta sig bort för GA-filter, varför de reflekterar i rapporterna.

Botnet

Botnets består av flera infekterade datorer för att bilda ett nätverk som styrs av spammaren. Det använder olika IP-adresser för att attackera en enda webbplats. Ju större botnet är desto högre är infiltrationshastigheten. Trafik från en botnet visas som direkt trafik eftersom den kommer från en annan dator, vilket gör det svårare att upptäcka. Att blockera en skulle inte ha stor inverkan när en annan tar sin plats.

Mycket skadliga Spam Bots

Huvudsyftet är att rekrytera en dator för att vara en del av en botnet genom att infektera den med skadlig kod. Därefter används datorn för att distribuera samma skadliga program till andra datorer. Blockering av botnet kan hämma inkommande trafik från aktuella besökare. Misstänkta omdirigeringar från referraltrafikrapporten leder till största delen till dessa malwareinfekterande webbplatser. Undvik att klicka på sådana länkar om det inte finns en effektiv anti-malware-programvara eller en separat dator.

Smart Spam Bots

Dessa webbplatser skickar trafik till Google Analytics genom att använda spårningskoden tillsammans med webbplatsens ID. De innehåller också några falska hänvisningar i trafikrapporten, vilket kan gå oanvänd. Deras aktiviteter visas aldrig i serverns loggar, och det finns inget sätt att blockera dem eftersom de skickar data direkt till analysverktyget. Personer som inte använder Google Tagg Managers har GA-spårningskoden på deras webbplats, som fungerar som en webbegenskapsidentifierare. Google Tag Manager är ett effektivt verktyg för att ta bort referreringsspam i detta fall. Spambots attackerar mestadels webbplatser med sårbarheter i källkoden eller de med begränsade säkerhetsåtgärder.

Upptäcka Spam Källor

Navigera till Googles trafikrapporter och använd avvisningsfrekvenserna som sorteringselement, i fallande ordning. De som har 100% eller 0% avvisningsfrekvenser bör vara misstänkta att spammas. Alternativt finns det en uttömmande lista över redan etablerade spammare du kan jämföra med, utan att behöva göra någon manuell analys. Nästa steg är att blockera dem.

Se till att skapa en notering på rapportens diagram som förklarar var trafikstörning vid den tiden var

1. Använd omskrivningsmotorn för .htaccess-filen och använd Spambot Capabilities för att ta bort hänvisningsskräppost genom att ändra det. Om det är säkert om den IP-adress som spamboten använder, inkludera den i koden och neka den åtkomst. Funktionen kan användas för att blockera intervall av IP-adress. Gör bara detta om du är säker på att spamboten använder flera IP-adresser för att utföra en enda åtgärd. Förhindra också att användarna är kända att använda spambots.

2. Botfiltreringsfunktion: Markera rutan som uppmanar att utesluta kända bots och spindlar.

3. Övervaka serverns loggar: skrämma bort robotarna genom att besöka webbplatsen regelbundet. Använd en brandvägg för att skydda datorn från det virtuella rummet genom att filtrera webkällor från spambots.

4. Systemets administratör bör kunna erbjuda professionellt stöd.

5. ItSAlive-koden hjälper till att hålla metrics från Google och Yandex från störningar av spambots.

6. Google Chrome kan upptäcka skadlig kod och lämpar sig för surfning om det inte finns någon brandvägg på plats.

7. Användarvarningar är personliga meddelanden från Google som meddelar när det uppstår en oväntad trafikbroms.

8. Google Analytics-filter. Skapa nya filter i visningsavsnittet på fliken Admin i GA Source .

November 24, 2017