Back to Question Center
0

Semalt Gids: Hur är din konkurrent ute i E-Commerce Company

1 answers:

Som e-handelshandlare bör du hålla flikar på tävlingen. Varför? Först hjälper det dig att förstå marknadens dynamik. För det andra är du bättre medveten om saker när det gäller att skapa marknadsföringkampanjer och det hjälper naturligtvis dig att skilja ditt företag från konkurrenternas företag.

Med detta i åtanke, Jason Adler, expert på Semalt Digital Services, ger tips om hur du spårar din konkurrenskraftiga position.

Börja med SEO

Organisera ett lag för att övervaka SEO taktik som du använder konkurrenter - host1free vps cpanel web. Ta reda på Antalet bakåtlänkar som de har plus läser vilka webbplatser de länkar upp till. När du har fått dessa uppgifter, gå till webbplatserna dinrivaler länk till och se om du kan kanalisera den trafiken från dem till din butik.

Ta detta exempel. När jag letar efter länkarna till våra kunder, jag identifiera kundernas konkurrenter med hjälp av Semalt Analyzer. Den använder "Open Site Explorer" för att kompilera alla webbplatser som de (konkurrenter) länkar till. Efter att ha samlat denna viktiga data, undersöker jag för att begära tillbaka länkar och allt annat som behövs för att genomföra planen.

Titta på konkurrenternas sociala medier

Du bör också titta på dina konkurrenter på sociala medier för att identifiera innehållet förvaltningsstrategi. Det finns en fantastisk applikation som heter FollowerWonk som låter dig kontrollera vem som följer dem på Twitter och hur din egen sida mäter dem. Tro det eller inte, FollowerWonk kan även berätta för vem som följer dig, din rival och även de som följer er båda. Om du märker en viss person efter dig och din konkurrent är det en chanshan eller hon är intresserad av din marknad och det är någon som är värd att ansluta sig till.

En annan webbapplikation tillåter Buzzmo att identifiera det mest delade innehållet (foton,videor eller bloggar) på din konkurrents sociala medier sidor. Använd dessa data för att brainstorma på nya idéer för dina egna sociala medier.

Överväg användarupplevelse

Tänk på att du är en användare som faktiskt går igenom din konkurrents hemsida besöker den. Identifiera en vara i katalogen, lägg till den i din varukorg och fortsätt att kolla in. Hur lätt var det? Tog det lång tid Provasamma med att lämna in klagomål / förfrågningar och kontrollera om din webbplats överträffar dessa tjänster eller inte. Du kan också kolla vad kunder måste säga om dina företag. Trustpilot-plattformen bör hjälpa dig att göra det bekvämt.

Sinnförsäljning och marknadsföring

Var uppmärksam på dina rivals försäljnings- och marknadsansträngningar för att skilja dittegna metoder. Det första tillvägagångssättet skulle kunna prenumerera på deras nyhetsbrev för att få de senaste erbjudandenen och kampanjerna. Ett annat tillvägagångssätt kunde Skapa en privat Twitter-lista för konkurrenter eller Google Alerts för att vara i loop av alla uppdateringar. Detta fungerar i realtid.

Även om de flesta jämförelser kan göras online finns det några fall där detkan göras offline. Om du till exempel är inbjuden till en mässa eller konferens, fråga någon slumpmässig person att delta i händelsen av derassynpunkter på dina tjänster. Vad har de att säga om din tävling? Använd denna information samt dina egna observationer för att improvisera.

November 23, 2017