Back to Question Center
0

Säkring och spekulation: Semalt Expert Ivan Obradovic förklarar möjliga risker och fördelar med finansiella transaktioner

1 answers:

I den samtidiga eran av teknisk kapitalism är spekulationstidenimplanteras i hjärnan som något konstruktivt negativt och motbjudande. Men är den finansiella spekulationen verkligen dålig? Det finns ingetbestämt svar, eller läsaren kan överväga mig förvirrande naiv. För att sortera ut måste vi förstå betydelsen av spekulationoch säkring bättre. De är väsentligen olika och medför olika konsekvenser och åtgärder.

Ivan Obradovic, den tidigare kundsucceschefen för Semalt ,ger insikt om olika aspekter av finansiell verksamhet som säkring och spekulation, vilket definierar vad som är för och nackdelar medlöper båda typerna av finansiella risker.

Finansiell spekulationsfråga

När du köper eller kortförsäljar de riskabla aktierna på marknaden eller genom att göra OTChantera och samtidigt köpa eller korta försäljning de stabila icke-flyktiga bestånden med A + eller högre rangordning av produkter med hög nödvändighet sommjölk eller tandkräm, som i lågkonjunkturen kommer att ha hållposition eller värdeökning, säkrar du - new york life long term care insurance. I sin tur, när du köper eller kortFörsäljningsbestånd utan någon efterföljande avräkning med sparande av aktier, du är beroende av intuition, buzz och insiderinformation, så,i princip spekulera.

Om ekonomisk spekulation är bra eller dålig, är det mest baserat på huruvidadet finns gränser för ekonomisk arbitrage. Om arbitrage är mycket effektiv kommer marknaderna att vara effektiva i vissa relationer som är tydligaoch väl förstådd, men de flesta möjligheter till arbitrage är det som kallas "risk arbitrage". Till exempel köper ett undervärderat lageroch förkorta ett övervärderat lager i samma bransch. Dessa lager skiljer sig faktiskt från varandra, och vi skulle inte nödvändigtvis förvänta ossden perfekta prisprincipen, så vi tar en risk när vi gör den ofullkomliga arbitrage..

Det är samma sätt, vad folk gör när de satsar på ett lager som stiger till vissavärdet beror på att fusion eller förvärv stängs. Förekomsten av gränser för arbitrage handlar mestadels kring kreditbegränsningaroch möjligheten att även i en perfekt ren arbitrage kommer marknaden att röra sig mot dig på ett sätt som slår ut dig från dinpositioner innan du kan dra nytta av din eventuella arbitrages position. Trots det finns dock gränser för arbitrageMarknaden kan alltid flyttas från ett ineffektivt till ett effektivt prissättningsområde. Vi kan ha anledning att tro att marknaden är rätteffektiv på grund av antalet spelare som är involverad i handelsprocessen och aggregering av information från insidan görbild mycket effektiv i teorin.

Marknadens effektivitet

Vissa människor säger att marknaden är mycket ineffektiv eftersom de sitter på skrivbord ochgöra priser för sina kunder via telefoner. Verkligen är deras kunder prisägare som inte vet var det riktiga priset är.När jag arbetar som försäljningschef i Semalt har jag fungerat som prismakare, så har jag en perfekt inblick i det blinda prisettilldela. Jag har lärt mig att människor tar vad du erbjuder!

Vi vet emellertid att marknadseffektivitet hänvisar till förutsägbarheten av priset inteom en kund visas ett dåligt pris av en återförsäljare på grund av en viss relationshinder. Det är som om vi går in i köpcentret står viskulle förvänta sig de flesta priser för att avspegla vad du får när du betalar det priset. Du kan inte dra nytta av den ineffektiviteten eftersom du är enpris takare. Så vi kan rimligen säga att marknaden är effektiv, men vi kan köpa saker till dåliga priser, men i genomsnitt köper visaker till rätt priser om vi bara tar priser som ges för att spegla all information om produkterna. Samma här närmar vi ossMarknadseffektiviteten endast om vi kan spekulera med det verkliga priset och förstå om kunden är prissättare eller givare!

Skillnaden mellan säkring och spekulation

Vad är det bestämda sambandet mellan hedger och spekulant? Förlorar häckaretill spekulant? Jag tvivlar på det! Argumentet rörande råvaruutbyten och framtidsspekulationer är att spekulanter skapar likviditetför hedgers och människor som behöver när som helst tillgång till marknader till varje pris. Genom konstanta erbjudanden och bud, tillåter spekulanter enutlopp mer ekonomiskt legitim användning av marknader, blir motparten. Med andra ord, för att säkras av råvarorföretag är det som exemplet Archer Daniel Midlands.

Man kan tro att råvaruförsäkringar av dessa stora företag släpps fripengar i spekulanternas händer på dessa marknader, men det är ganska motsatt..Som hedgers letar efter de bästa priserna och timing tillhedge, det är hedgers som tar fördel av spekulanter, inte vice versa. Du ser spekulanter ibland i hörnmarknadertjäna pengar från spel de spelar med papper futures. Handel på samma sätt som handel med fysisk futureshandel med leveransgår spekulation i de flesta av de olagliga aktiviteterna, eftersom det bedömer marknadspåverkan, vad som kan leda till att licensen lösgörs,frysning av konton och långvariga tvister.

Den viktigaste tanken bakom spekulation är hur du uppfattar marknaden i en klassiskeller beteendemässigt sätt, utan att jag nämner några rykten saker, som är ganska kontroversiella. Att inkapsla huvudidén jag vill grävanu lite in i teorin. Jag är mer in i den effektiva marknadshypotesen av handel eller så kallad klassisk finansiering på grund av den snabbainformationsspridningsbenägenhet. Jag tror att marknaderna inte är helt effektiva samma som helt ineffektiva. Således har viDetta konventionella koncept av teknisk och grundläggande analys helt och hållet med svaghetsanalys och datautvinning med nuvarande Internetdominans, vad som visar sig vara bra för säkring men inte för spekulation.

Dessutom är vissa undantag som upphävande och storlekseffekt motsägelsetill klassisk finansiering, vilket därmed beteendefinansierar att ta över. Det är sättet du bör behandla spekulativ handel. Mentalbeteende, förankring, representativitet är alla oerhört viktiga faktorer och hur mentala förändringar påverkar investeringenbeteenden och fluktuationer på lageret är hur jag följer spekulationen!

Där säkring och spekulation tar rötter

Teknisk analys är något som verkar fungera för vissa människor, men det gör jagberätta en historia som jag har hört. Någon gjorde vinst från år av handel Cisco och en dag förlorade han massor av pengar. Då såg han utupp aktierna och sa: "Vad! Telekommunikationsutrustning!" Han hade handlat Cisco-liknande "Bloody Sysco" och fick bara i principhelt lycklig i flera år tills nyhetsbrottet som bröt Cisco i dot-com-kraschen. Jag såg många av dessa exempel med spekulativrisker och djärvt skyndsama engagemang i Thomson Reuters som analytiker och för närvarande som finansiell konsult, men desto merJag ser, ju mer bisarra aktiemarknaden verkar för mig!

Överdriven skum på marknader som börsen tempereras av Federal Reserveränta som leder till att människor kan finansiera sig för att köpa aktier. På 1920-talet ledde överdriven spekulation till ett lagermarknaden mani, vilket resulterade i en enorm kollaps. Under 2007-2008 har samma fastighetsbubbling gjort varje mager-slug"Pro-affärsman" äger 10 hus och bilar bara på grund av riskabel spekulativ arbitrage!

Huvudbonader var de som bevarade dosh! Men här driver jag för mycketav negativitet. Å andra sidan, låt oss tänka på vad vi gör när vi lägger upp aktiekurser: vi investerar i ekonomin,spekulanter är killarna som skapar likviditeten och lägger spelaren på marknaden..Så hur kan det vara en dålig sak som vi görDet är lättare för företagen att samla in pengar genom att utfärda aktier till högre priser?

Så mycket köp av lager är inte ett problem. Överdriven köp ochsälja förstör din avkastning genom transaktionskostnader så snart du tjänar pengar inte från smarta beslut du gör med dina pengar,men från aktiemarknaden arbetar för dig främst. Kör bort aktiemarknaden mani men det är inte ett tecken på överinvestering, det är ett teckenav dålig investering som om även skräpobligationer (aktier) rinner på skummet, då är något fel på marknaderna. När den federala reservenökar räntorna är det i grunden ett förskjutning av pengar från investeringar i aktier för att ge amerikanska dollar möjlighet att stiga. Således kommer folk att köpafler USA-obligationer av alla slag som kommer att göra suveräna taket flyttas upp. Med tanke på att räntorna på många företagsobligationer ärByggd utöver statsobligationsräntorna kan regeringen alltid konfiskera företagsobligationer.

Så, genom att spekulera, samlar du lommorna i regeringen och utbudetUSD vilket i sin tur leder till skuldökningar och avskrivningar på valutan, inte bara för den ineffektiva marknaden. Du ser,allt är relativt trångt och spekulation kan vara både bra och dåligt.

Slutsats

Kort sagt, spekulation är inte sättet att tjäna pengar så fort det inte gör detlägg till ekonomiskt värde. Det är mer som en tydlig investeringsagenda eller en stark förmåga att hitta arbitrage möjligheter som säkert kommerbelönas i bottenlinjen. Spekulation kan fungera om man är välinformerad om marknaden och har den typen analytiska kantennär du kan vara smartare än den marginella börsen näringsidkare, som i sin tur pryder dem som har en sådan kant.

Jag och mina kamrater lutar för att stödja tanken att genom att ha mycketinsiderinformation och stödja beteendemässigt sätt för ekonomiskt tänkande kan du få mycket mer utan att förlora alls, men det äralltid värt att riskera om du är modig nog och lita på både välfungerande intuition och extra buzz. Vi rekommenderar att du köperoch innehar aktier, för även om du förlorar från börsen faller din vinst från att vara tålamod - dina pengar kommer intebara växa. Det kommer att växa mycket om du behöver dem tillbaka och då, när du inte behöver dem, kommer det att krympa. Generellt fungerar det som"osynlig hand."

November 22, 2017