Back to Question Center
0

Hur produktdata påverkar SEO: Insikt från Semalt

1 answers:

För alla e-handelsföretag är effektiv sökmotoroptimering oftast en fördelaktigfaktor till dess framgång. Många SEO-strategier fokuserar inte på kvaliteten på produktdata. De fokuserar på sådana aspekter som sökordssökning,back linking, sociala medier närvaro och technicalities av webbplatsen. Vissa indirekta faktorer kan dock också påverka dina SEO-resultat - cat5e network installation services.

Jack Miller, kundsucceschef för Semalt Digital Services förklarar hur produktdata påverkar din prestanda.

Produktdata påverkar inte SEO direkt. Men allt som påverkar intern koppling,Webbadresser och innehållet har potential att påverka den organiska sökrankningen. När du fyller på din webbplats med data, information somproduktkategorier, grupper och innehåll visas för varje produkt du lägger till i systemet. Varje webbplats har en innehållshanteringsystem som hanterar denna information genom att markera rutor i sin databas. Alla dessa fält och kryssrutor påverkar giltighetenav varje produkt och dess uppgifter.

Produktdata och intern länkning

SEO omfattar aspekter som optimering av produkttitlar, webbadresser och beskrivningar.Å andra sidan påverkar produktdata hur informationen visas i en webbplatsdatabas. Hur en produkt klassificeras, grupperas, kopplas sammanoch märkt har en inverkan på dess kontextuella relevans för användaren. Detta kriterium är en av de faktorer som Google-algoritmen fokuserar på samtidigtanalysera ett innehållshanteringssystem för ranking.

En klickväg i en kategori kan till exempel vara - Target> shirts> herrtröjor>halv hals. På denna sida kan du köpa en fullhalströja som tillhör skjortavsnittet samt mäns skjorta. Här är den fullanacktröja hör hemma till skjortavsnittet men också till halskläderna. Produktnamnet är H2-rubriken och beskrivningsfunktionernai metabeskrivningen.

Duplikat innehåll

Duplikat innehåll uppstår när en sökmotor rangordnar flera webbadresser pekar på sammasida. Till exempel kan dubbla länkar styras med hjälp av kanoniska taggar. Duplikat innehåll kan vara skadligt för din SEO. Det minskarauktoritet på en sida eftersom trafiken delas av de flera webbadresserna vilket gör det svårt att rangordna.

Korrigering av dubbletter är dock relativt enkelt. Man behöver hitta alltURL: erna pekar på några liknande produkter. Omdirigering av länkarna till den sida du vill kan hjälpa dig att återställa sin auktoritet på detspeciell webbplats. Om du skriver om koden eller sätter 301 omdirigeringskoder kan du till exempel lösa problemet och återställa hur en sides sidor rankas.

Slutsats

SEO är viktigt för alla onlinebutiker så snart det säkerställer en stark närvaro på nätet.Många faktorer kan påverka webbplatsens prestanda vad gäller rankningsfaktorer. Bland dessa faktorer är produktdata. I mångafall, digital marknadsförare misslyckas med att inse sin relevans i SEO och ofta sluta ignorera det. Men som ovan sett har någon faktor påverkat webbadresseroch innehållsrelevans påverkar hur Google rankar en webbplats. Med hjälp av ovanstående kunskaper kan man påpeka de faktorer som kommer att göraPåverka hur en webbplats utför produktinformation. Det är också möjligt att rätta till några vanliga misstag som saknaskategorier eller produktinformation.

November 23, 2017