Back to Question Center
0

Fråga Semalt Expert: Så här tar du bort hänvisningsskräppost från Google Analytics

1 answers:

När det gäller att hitta vilka domäner eller underdomäner som påverkas av hänvisningsspam i Google Analytics får du kanske inte de korrekta rapporterna förrän du har justerat inställningarna för ditt konto. Falska eller spökbesöken kommer också att hämtas från den historiska Google Analytics-dataen. Det är därför som du bör känna igen och blockera dem så snart som möjligt.

Under de senaste månaderna rapporterade många webbansvariga och affärsmän om de falska besöken och remissspamnen. Det verkar som om hänskjutningsskräppan blir utbredd varje dag. Lyckligtvis finns det några sätt att bli av med det, vilket Max Bell, en toppspecialist av Semalt , har beskrivit nedan.

Justera dina Google Analytics-inställningar

Det första och bästa sättet är att justera inställningarna för ditt Google Analytics-konto. Du måste blockera de misstänkta IP-adresserna och få en översikt över vad dina trafikkällor är. För detta bör du kontrollera dina Google Analytics-rapporter dagligen eller veckovis. Om du observerar att dina data korrumperas med hänvisningsskräpposten, är det dags att ta bort dem från ditt Google Analytics-konto innan din webbplats paneleras eller förbjuds av sökmotorerna .

Spam för skräppost och skräppost

Det finns två typer av hänvisningsskräppost: Spam-referens spam och sökrobot. Spökehänvisnings spam hänvisar till användningen av Google Analytics för att visa hur många falska besöker din webbplats mottagna. De är inte äkta och har inget att göra med ditt innehåll. Istället ger de dig procentprocentavvisningsfrekvens eftersom ingen läser dina artiklar och bara låtsas att besöka din webbplats. Deras resultat är inte korrekta eftersom du inte får äkta trafik. Ett av de bästa sätten att förhindra dem undviker webbplatser som darodar.com, social-button.com och hulfingtonpost.com.

Skräppostreferensskräppan är bots som surfar på din webbplats men är inte intresserade av ditt innehåll eller webbsidor. De syftar till att indexera din webbplats i sökmotorns resultat. Precis som spökehänvisningsskräppost visas spamrapporteringsroboten i Google Analytics-rapporterna, men de flesta är ofarliga. De bästa exemplen är bäst seo solutions.com och buttonsforwebsite.com. Du kan bli av med sökroboten genom att undvika de tjänster som erbjuds på dessa webbplatser.

Avancerade segment

Du kan snabbt ta bort hänvisningsskräppan genom att justera och skapa avancerade segment i ditt Google Analytics-konto. För detta bör du först kontrollera vilken typ av besök du får. Se till att de är legitima, och om de inte är äkta, bör du skapa filter för att bli av med dem. Alternativt kan du skapa segment och ställa in inställningarna till avancerade segment innan du stänger fönstret. Du bör inte glömma att ge rätt namn till alla segment så att du undviker någon förvirring i framtiden.

Det är också bra att skapa anpassade segment för att filtrera bort data från ditt Google Analytics-konto. Se till att de är helt borta från spammningsreferensdomänen så att du kan lösa problemet inom några minuter. Med denna process kan du minska din avvisningsfrekvens och förbättra kvaliteten på din webbtrafik Source .

November 24, 2017