Back to Question Center
0

Bots Attack. Så här tar du bort dem från din webbplats - Semalt Practice

1 answers:

Om du lider av skadlig kod eller misstänkta virus måste det vara en bot, och du bör bli av med det så snart som möjligt. Bots är skadlig programvara som i hög grad kan infektera dina datorsystem, arbetsstationer och mobila enheter. De används av hackarna för att sprida spam, distribuera serviceattacker och genomföra en rad olika brott på internet. För närvarande är det sant att säga att bots betalas mindre uppmärksamhet än virus, rootkits och skadlig kod - 24 bar stools with back discounts. Trenderna ändras dock och forskare rapporterar att bots är lika farliga som virus och skadlig dator. De kan förstöra din webbplats och få tillgång till dina system och förstöra webbplatsens rykte på internet. I detta avseende kommer Julia Vashneva, Semalt Senior Customer Success Manager, att visa dig vad du ska göra om bots attackerade din webbplats.

Akta oss för virus och botsar

Det är viktigt att akta oss för virus och bots. Vissa av dem kan infektera Windows-plattformar som Robots, Sabots, Agobots, Wootbots och Mobots. Några robotar kan påverka din trojansk programvara och installeras automatiskt i dina datorsystem. De skapar många problem, vilket ger sätt för brottslingar att hacka dina data och stjäla dina personuppgifter. Om du har ett stort antal robotar i din enhet, kommer attackerna sannolikt att ta över kontrollen över ditt system, och det kan inte vara möjligt för dig att stoppa dem i det hela taget.

Precis som olika former av virus och skadlig kod är det inte lätt att upptäcka bots och kan orsaka många problem för din enhet. Om du vill ta bort dem från datorsystemet kan du följa dessa fyra enkla steg:

Använda Windows Task Manager

Du bör överväga att använda Windows-arbetshanteraren om du letar efter en specifik uppsättning program. Om du inte har tillräckligt med källor för att hitta de här programmen, är du ombedd att inte hämta dem från okända källor, eftersom hackarna kan infektera ditt datorsystem på det sättet.

Skannar ditt system

Den andra och en av de viktigaste stegen är skanning av ditt datorsystem. Du måste göra det för att vara säker på att din enhet är fri från virus, skadlig kod och bots. Att köra mycket antivirusverktyg är inte nödvändigt. I stället bör du bara använda en kraftfull programvara och ta bort koderna med rätt verktyg.

Skanning för öppna portar

Du måste söka efter sårbarheter och öppna portar för att vara säker på interen. Några av de kraftfulla avsökningsverktygen är Nessus och QualysGuard, som hjälper dig att skanna både dina öppna och stängda portar. Dessutom ska du skanna ditt system för alla typer av virus och regelbundet genomföra en pågående säkerhetssökning.

Det sista steget

Det sista och sista steget är att testa för botinfektionerna. Detta kan göras genom att titta på kvaliteten på trafiken som träffar din enhet. Du bör bara installera den relevanta programvaran och försöka få åtkomst till din Google Analytics-instrumentpanel för att kontrollera om du har börjat ta emot kvalitets träffar eller inte.

Dessa är några framväxande och underbara metoder som du kan hålla fast vid för att bli av med bots och virusinfektioner.

November 24, 2017