Back to Question Center
0

Black Hat SEO Tactics som måste undvikas enligt Semalt

1 answers:

En topp sökmotor ranking betyder ofta en sund trafiknivå på din webbplats. Det är därför många företag investerar väsentligt i marknadsföring av sökmotorer. Eftersom striden om topprankningar i sökmotorresultaten intensifieras har vissa tyvärr använt Black Hat SEO taktik.

Google har tagit upp många otaliga taktik som marknadsförare antar för att klättra på sökrankningen. Den har uppdaterat sina algoritmer för att identifiera dessa knep och bestraffa synderna genom att minska sökmotorns ranking eller utesluta dem.

Att förlora synligheten på Google innebär lägre trafik, vilket leder till lägre konverteringar och nedgång i ditt företag - de empresas listados. Marknadsförare och digitala marknadsföring byråer som inte känner till Google-reglerna begår ofta dessa brott som leder till sämre rankningar för sökmotorer.

Jack Miller, Semalt Senior Customer Success Manager, rekommenderar dig att undvika följande svart hatt SEO taktik:

  • Innehållsspinnning
  • Nyckelord fyllning
  • Cloaking
  • Kommentera spam

Innehållsspinnning

Vissa program skriver om artiklar som använder synonymer och annan terminologi; det här snurrar. Dessa program använder en tesaurus för att ange synonymer och alternativa ord för att få bitarna att se annorlunda ut.

Google har hittat ett sätt att identifiera spunna artiklar. Till det otränade ögat kan artiklarna vara unika, men de är ofta onaturliga för mänskliga läsare. Se upp för online marknadsförare som hävdar att de kan höja din sökmotor rankas för lite och producera många artiklar. Några av dem använder artikelspinnare.

Nyckelord fyllning

Google brukade rangordna sidor baserat på hur många gånger sökord dök upp där. Snart var marknadsförare stoppa sökord över hela innehållet med lite hänsyn till läsarna. Så Google uppdaterade sina algoritmer för att överväga andra faktorer som mänsklig läsbarhet och informationsvärdet av innehållet.

I dag kan en sökordstäthet på mellan 5 och 10% göra att Google straffar ditt innehåll med lägre sökrankningar. Sökord kan öka rankingen, men Google försöker förstå mer om vad sidan eller innehållet handlar om, så att sökorden ska passa in i innehållet naturligt.

Kommentar Spam

I ett försök att få backlinks tycks vissa marknadsförare kommentera myndighetsbloggar och webbplatser. Eftersom länkar bidrar till sökrankningen på din webbplats så ser det ut som en bra strategi. Länkar från myndighetswebbplatser och bloggar har stor vikt vid att förbättra sökrankningen.

En taktik som marknadsförare av sökmotorer har behärskat skickar kommentarer med länkar till andra webbplatser i kommentarfälten. Webbplatsen du kommenterar kan märka länken och rapportera den som skräppost till Google. Detta är dåligt för rankings.

Cloaking

Det här är när innehållet är förtäckt. Sökmotorns spindlar ser att innehållet handlar om ett ämne som astrologi. När användare söker efter astrologi, hittar de innehållet bland resultaten för astrologi bara för att inse att det är innehållet om den senaste Star Wars-filmen.

Skumma marknadsförare uppnår detta genom att ge sökrobotar olika innehåll från mänskliga läsare. Detta drar allvarliga påföljder från sökmotorer om det är möjligt.

Slutsats

Svart hatt SEO taktik trivs eftersom de erbjuder något av en genväg till höga sökmotorrangeringar, men de blir alltmer riskfyllda och helt inte värda att försöka. Använd vit hatt SEO taktik, som kräver mer ansträngning och tid, men frukterna är söta höga sökrankningar minus hotet om straff.

November 24, 2017