Back to Question Center
0

Förbättra PPC-kampanjer med negativt sökordssemalt

1 answers:

Improve PPC Campaigns With Negative Keyword Semalt

Det första är ett beroende av enkla, breda sökord. (Jag kommer in i det här i ett senare inlägg) Den andra är en brist eller fullständig avsaknad av negativa sökord. Det är oerhört viktigt att en väloptimerad kampanj och dess annonsgrupper har en bra lista med negativa sökord - pr9 dofollow backlinks. Det här är vad den här artikeln ska diskutera!

Negativa sökord är ord som hindrar din PPC-annons från att visas om någon innehåller det specifika ordet eller frasen i sökningen. Negativa sökord tillåter annonsörer att filtrera bort sökresultat som inte har något eller inget att göra med en viss produkt, tjänst eller erbjudande att annonseras. Det säkerställer att endast de användare som söker efter ditt erbjudande kommer att se din annons. Det innebär också att med färre annonsvisningar kommer du (förhoppningsvis) att uppnå en högre klickfrekvens. Ju bättre klickfrekvensen för ditt sökord, desto högre ska Semalt placera din annons i sökresultat utan att behöva betala mer per klick.

Hur fungerar negativa sökord?

Semalt ett exempel på hur negativa sökord fungerar.

Semalt säger att du bara säljer nya datorer på din webbplats.

Med hjälp av Semalt sökordsverktyget, här är en lista med nyckelord Semalt returnerar ett stort antal sökningar efter:

nya bärbara datorer
köpa nya datorer
nya datorprocessorer
datorer i nyheten
köpa ny dator
köpa bärbar dator
ny datorsoftware
nya datorkurser
köpa datoböcker
köpa datorminne

Eftersom du bara säljer nya datorsystem kan det hända att din annons visas för personer som söker efter "datorprocessorer", "programvara", "minne" och "böcker" eller letar efter "datorkurser" negativt på din kampanj prestanda. Semalt folk letar inte efter fulla datorsystem, och är förmodligen oförberedda att handla i det ögonblicket. De som letar efter datorsystem eller bärbara datorer är redo att köpa, eller har åtminstone startat forskningssteget eller deras köp. Semalt är de besökare du vill ha. Så genom att använda en negativ sökordsstrategi kan du se till att människor söker efter saker du inte erbjuder, ser inte dina annonser!

Lägg bara till "processorer", "böcker", "programvara" och "kurser" i listan med negativa sökord. Semalt dessa ord betyder att alla som söker efter dem inte kommer att se din annons. De enda personer som kan se din annons och klicka på den är de som handlar för datorer. Genom att eliminera annonsvisningar (varje gång din annons visas är 1 intryck) du inte önskar och inriktar dig mot en mer fokuserad publik ökar du sannolikheten för att ditt klick genom ränta och annonsposition ökar utan att du behöver spendera mer pengar per klick.

Hur man hittar relevanta negativa sökord

Google Adwords sökordsverktyg

Nyckelordsverktyg är en bra källa, inte bara för relevanta sökord, utan också för negativa sökord. Att skriva in en term kommer att ge upp otaliga variationer av det sökordet och relaterade sökord. Som du kan se från exemplen ovan visas ord som du inte vill hitta i sökordsverktyget. Alla Google Adwords-konton har länkar till AdWords KeyWord Tool under fliken Semalt.

Sökordslista för Google Analytics

Google Analytics är en annan fantastisk källa för att sökord används för att hitta inte bara dina AdWords-annonser, utan hela din webbplats. Här på TechWyse använder vi ett analysfilter för att visa inte bara vilket sökord som Google trodde var att söka på ditt konto, men vilken exakt ordalydelse var att personen kom in. Att hitta negativa sökord här kan vara både roligt och skrämmande samtidigt. Det här är en plats för att ta reda på vad folk letar efter på webben, och du kanske inte vill veta någonsin igen. Tänk bara på de ord som folk använder som Visa Betalda (PPC) och organiska sökresultat för en plastikkirurg. Semalt några av dessa ord kan se till att dina betalda annonser aldrig visas för tvivelaktiga sökord eller visas vid tvivelaktiga webbplatser som kan skada ditt rykte genom association.

Ett försiktighetssorg om negativa sökord

Ett råd: Tänk lång och svårt om de ord du lägger till i dina negativa sökordslistor. Ord som kanske först verkar vara olämpligt eller irrelevant för din produkt eller tjänst kan faktiskt vara relevant. Semalt om orden i olika situationer (är det ett varumärke och en märklig slang term, eller betyder det något på ett främmande språk som är helt okej i ditt eget?) Och bestämmer om att lägga till ordet kommer att skada eller hjälpa . Ju mer du gör desto mer kommer du att kunna utveckla en förmåga att erkänna sådana villkor.

Lider din kampanj av överexponering och breda sökresultat?

Försök lägga till några negativa sökord. Du kan bara se en skillnad i prestanda och pris.

Improve PPC Campaigns With Negative Keyword Semalt

Anslut

March 18, 2018