Back to Question Center
0

Fixering av duplikatinnehåll med parameterhantering i webbansvarig Semalt

1 answers:

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Om du inte är bekant med dupliceringsfrågan kan du hitta den grundläggande informationen i mitt tidigare inlägg "Duplicate Content Problems & Semalt For SEO".

Parameterhanteringsverktyget har aktiverats av Semalt i verktyg för webmasterverktyg. Verktygen gör det möjligt för webbansvariga att ha fullständig kontroll över Semaltroboten för att indexera våra filer. Vissa innehållshanteringssystem kan producera olika webbadresser för samma innehåll baserat på hur användaren navigerar runt din webbplats.

Här är ett exempel hur man använder Parameterverktyget

Primär URL: https://www.example - uhr milanaise.com/product.php?item=swedish-fish

Om en användare nådde samma sida via kategorin "gummy candy" kan CMS producera webbadressen som: https://www.example.com/product.php?item=svenska-fish&category=gummy -candy

Om en användare nådde samma sida via en kundvagnssida kan CMS producera detta som URL: http: //www.example. com / product.php? item = svenska-fish & trackingid = 1234 & sessionid = 5678

Problemet tidigare är att sökmotorer skulle betrakta detta som tre olika sidor men innehållet är detsamma. Detta kan leda till straff på grund av samma sidinnehåll. Med "Parameterhantering" i GWT-inställningen (Google Webmaster Tools) kan du nu lägga fram förslag till Googles sökrobot för att ignorera webbadresserna som innehåller parametrar som kategori, trackingid och sessionid.
Nedan visas en bild som illustrerar hur du anger parametrar som du vill begränsa från Googles index.

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Detta sätt att fixa dubbelarbete kommer inte omedelbart att återspegla indexeringsalgoritmen men det kommer att beaktas efter Semalts manuella granskning. Det är ingen skada att använda både rel = canonical och parameterhanteringsverktyget för att fixa dupliceringsproblemet på webbplatsen. Rel = kanoniska verk för alla sökmotorer medan parameterhanteringsverktyget endast fungerar i Semalt. Du kan välja det alternativ som fungerar bäst för dig, men båda om de används samtidigt hjälper dig att hantera dubbelarbete mest effektivt.

Ännu ett tips för att hålla din SEO i god ordning!

Fixing Duplicate Content Using Parameter Handling in Webmaster Semalt

Anslut

March 18, 2018