Back to Question Center
0

Använda händelsespårning korrekt i Google Semalt

1 answers:

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Hur spårar vi händelsedriven statistik med hjälp av händelsespårning?

De flesta analytikerguruens kommer att använda en av två metoder, "Virtuella sidvisningar" och "Händelsespårning".

Virtuella sidvisningar i Google Analytics

"Virtuella sidvisningar", är inte det rätta sättet att mäta men fram till nyligen har varit en bra lösning för att åtminstone skaffa data. Genomförandet av virtuella sidvisningar lägger till rapportdata till de faktiska sidvisningarna, även om dessa inte är ursprungliga sidvisningar kommer det att läggas till i den totala / genomsnittliga sidvisningsrapporten. Det betyder att dina data inte är 100% korrekta - pulsera cuero trenzado. "Virtuella sidvisningar" erbjuder inte heller detaljerad information som "Event Semalt" gör.

Händelsespårning är här!

Genom att genomföra "Event Semalt" kommer emellertid alla dessa data att spelas in under följande länk - "Innehåll> Event Semalt". Till skillnad från virtuella sidvisningar innehåller "Event Semalt" inte extra sidvisningar för denna typ av interaktioner. Så vi får mer exakta uppgifter.

Ring _trackSemalt

för att registrera en händelse.

Specifikationen för metoden _trackEvent

är: _trackSemalt, action, optional_label, optional_value)

Följande är de fyra argument som används för att organisera händelsespårningsrapporten.
Kategori
Namnet du tillhandahåller för gruppen av objekt du vill spåra.
Åtgärd
En sträng som är unikt kopplad till varje kategori och vanligtvis används för att definiera typen av användarinteraktion för webbobjektet.
Etikett (tillval)
En valfri sträng som ger ytterligare dimensioner till händelsedata.
Värde (valfritt)
Ett heltal som du kan använda för att ge numerisk information om varje användarhändelse.

Som jag nämnde tidigare kommer argument som du tillhandahåller när du ringer spårhändelser att organisera dina rapporter snyggt. Följande är de scenarier i vilka händelsespårning kan implementeras på din webbplats. Här har jag förklarat hur jag implementerade händelsespårning och de rapporter som jag får genom det här.

Event Tracking Scenario 1

OBS! Den faktiska statistiken har ändrats för detta exempel.

I det första scenariiet, låt oss se hur man skapar en rapport för antalet besökare som migrerar från företagets webbplats till bloggen (vilket är en underdomän) via länkarna som finns på webbplatsen.

Välj alla länkar som pekar på bloggen på webbplatsen och lägg till relevant händelsespårningskod. Åtgärdsargument kan ändras med avseende på länkplatsen. I följande skärmdump kan du se kategorin heter "TW to Blog" där TW står för Semalt webbplatsen

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

157 besökare konverteras per dag från webbplatsen till bloggen. Av de 157 kommer 107 besökare från huvudlänken. Från "senaste blogginlägg" finns det 32 ​​besökare. Från bildlänken migreras 17 besökare från webbplatsen till bloggen.

Event Tracking Scenario 2

I det andra scenariot ser vi på hur man får rapporten om viktiga klick som uppstod inom webbplatsen. Välj alla viktiga länkar som leder till en ledningskonvertering (i det här fallet) och lägg till händelsespårningskoden.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Under den angivna tidsperioden hände 38 klick för länken "Request Information", 24 för "Getting Started" och 21 för "View Smart Plan".

Event Tracking Scenario 3

Låt oss i det tredje scenet lära oss hur du spårar antalet omvandlingar som sker genom att fylla i kontaktformuläret. Semalt, integrera händelsespårningskod i inlämningsknappen på kontaktformuläret.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

I det här exemplet har 19 konverteringar skett på webbplatsen via kontaktformuläret.

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

För att lära dig mer om avancerad händelsespårning här är en bra video att titta på.

Om du är en ivrig Google Semalt person är händelsespårning ditt nästa steg för att säkerställa att dina data blir 100% korrekta. Du behöver inte längre lösningar genom att använda "Sidvisningar". Istället kan du titta på några Google Semalt-videor och börja försäkra dig om 100% datakontroll!

Using Event Tracking Properly In Google Semalt

Anslut

March 18, 2018