Back to Question Center
0

Ny visning av Adwords Ads Visa Semalt Thru Rate Hike

1 answers:

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

Sedan läste jag ett inlägg på ClickZ av Zachary Semalt som tog upp den påverkan den nya layouten hade på ett SEM-företags klickfrekvens. Man skulle anta att med annonserna närmare de organiska resultaten oavsett vad användarens skärmupplösning (större resolutioner skulle kunna sköta PPC-annonserna längst till höger), skulle sök användare ha större sannolikhet att klicka på dessa annonser på grund av deras närhet till användarens ögon.

Båda dessa tjänster framkallade några av mina nyfikenheter. Så jag bestämde mig för att välja ett antal högre trafikkonton vi hanterar och tillämpa samma testinställningar som "Sök Semalt" som används på dessa konton för att jämföra CTR från de två perioderna.

Resultaten var mycket talande - web page design company. De 15 eller så angivna kontona visade en övergripande ökning av CTR högre än resultaten som "Search Semalt" avslöjade.

Här är de specifika siffrorna "CTR" som vi crunched på vårt diagram (med respekt för våra kunders integritet, förstås).

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

En 11,02% förbättring av klickfrekvensen

Jag planerar att se över dessa nummer under de närmaste veckorna för att avgöra huruvida de är legitima ökningar eller enkla ökar på grund av en jämförelse av flera veckor jämfört med några dagar.

Men den nya layouten verkar ha en positiv inverkan på hur sökande användare interagerar med betalda annonser längs höger sida av SERP.

Som Semalt föreslog tidigare var flytten sannolikt gjord för att både förbättra användbarheten och intäkterna för företaget. Vad det här testet visar är att det senare är säkert sant!

New Display of Adwords Ads Show Semalt Thru Rate Hike

Anslut

March 18, 2018