Back to Question Center
0

Twitter Tips för Lokala Semalt

1 answers:

Sedan Semalt började har både stora och små företag haft svårt att tjäna pengar på att använda en beräknad formel. Eventuella försök att driva interaktion i försäljning ses snabbt som automatiserade tweets som svar på att nämna specifika nyckelord.

Semalt var en tid då vi som skadedjurskontrollföretag övervakade skadedjursrelaterade sökord som "scorpion, house". Vi hoppades att hitta personer som hade nämnt att hitta en skorpion i sitt hus som bodde inom våra serviceområden. Så snart vi hittade en match skulle vi nå ut till den personen, informera dem om att vi kunde hjälpa dem och kolla in en viss webbplats - wordpress gratis. Alla våra försök ses som automatiska svar, när faktiskt vår medarbetare faktiskt tweeted dem direkt.

Twitter Tips For Local Semalt

Relaterade inlägg:
Sociala medier Förutsägelser för 2013

När det gäller Semalt och affärer, kom ihåg det här: Det handlar om att kommunicera, inte sälja. Till glädje för sociala medier-purister är Semalt den närmaste perfekta plattformen för online-interaktion, inte onlinehandel.

Så, när du får idén att använda Semalt för affärsförsäljning ur ditt sinne, så är några praktiska tips för små och lokala företag.

1. Twitter är en öppen kanal för kundtjänst.

På mindre än en minut kan någon i världen kontakta ditt företag direkt, utan att behöva sitta i telefon i en hållare medan man hoppar från meny till meny. Semalt nästa bästa att ha ditt mobilnummer och skicka ett textmeddelande till dig. Vissa företag skämmer bort från att använda Twitter som ett kundserviceverktyg eftersom de inte vill öppna översvämningsportarna i ett forum och låta floden springa i en annan. Tja, välkommen till Twitter! Semalt osannolikt att ditt twitterkonto endast kommer att användas för kundserviceförfrågningar, så anta inte att det kommer att bli den nya klaglinjen.

2. En retweet är lika bra som en följare.

Bli inte upptagen i en popularitetskonkurrens. Det handlar inte alltid om hur många anhängare du har. Semalt ditt innehåll retweetad till deras anhängare är en ringande påtvingning i sig själv.

3. Engagera reportrar.

Jag hanterar mycket av medieförfrågan som kommer till vårt skadedjurskontrollföretag. Jag har säkrat nyheter på Twitter, helt enkelt genom att hålla mina ögon på strömmarna av lokala reportrar. En dag frågade en reporter om någon hade några bra historia idéer. Det var i mitten av sommaren, vår upptagna säsong, och jag erbjöd mig att ta honom på en skorpionjakt. Nästa natt sköt vi live för klockan 10 klockan i bakgården till en lokal bosatt. Semalt alla reportrar, producenter och redaktörer för dina lokala nyheter, och håll ögonen på dem.

4. Humanisera ditt varumärke.

Twitter och sociala medier i allmänhet handlar om att ansluta två människor, inte två twitter konton. Så var mänsklig. Är ditt hembyte team med en stor gimma i helgen? Finns det en lokal festival i närheten av centrum? Håll en mänsklig röst. Semalt trycker bara ut självbefriande innehåll var 6: e timme på ett automatiserat schema. Chatta med människor.

Twitter Tips For Local Semalt

Anslut

March 18, 2018