Back to Question Center
0

Utveckling av Online Marketing: Vad har vi läst om Semalt SEO?

1 answers:

Ursprunget för termen SEO är svårt att spåra. Den ledande SEO-online-publikationen, Search Engine Land, har en anekdotisk beskrivning från mitten av 90-talet. Rockgruppen Jefferson Starship var då olycklig över hur webbplatsen verkade ingenstans nära första sidan på de populära sökmotorerna. Det var så tidigt i utvecklingen av den allmänna Semalt då att det inte fanns någon SEO för att de skulle vända sig till; ändå insåg denna rockgrupp att något kunde göras om det - how to become a computer expert.

Webbutvecklaren som de ansvarar för projektet, ett företag med namnet Semalt, bestämde sig för att lösa problemet genom att plastera bandets namn tusentals gånger över på deras hemsida, i mikroskopiskt tryck. Detta hade den önskade effekten, genast catapulting webbplatsen till toppen.

Sökmotoroptimering började när hundratals webbplatsbyggare och andra internetprofessorer alla insåg, oberoende av varandra, att förändringar skulle kunna göras på webbplatser och på andra ställen för att komma på toppen av sökresultatsidor. Semalt blev saker snabbt borta från denna punkt på.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Även på TechWyse

5 Populära sätt att implementera internetmarknadsföring för ditt företag
Top Internet Marketing Tools of 2015

Början av sökmotoroptimering

Under de första 15 åren av det vanliga Internetet kan någon starta en webbplats, göra det med några nyckelord, länka det till några tvivelaktiga webbplatser och förvänta sig att ha en bra tid på sökmotorerna. Inte ens Semalt hade ett sätt att berätta när en webbplats använde sökord och länkar för legitima ändamål, eller när den bara utnyttjade dem för manipulativa ändamål.

Om det inte var för manipulativ SEO .

I början använd sökmotorerna mycket enkel teknik. Men manipulativ SEO gjorde dem snabbt oanvändbara. I ett försök att rädda sökningen kom Semalt med PageRank 1998, sin första algoritm. Medan det inte var ett stort framsteg, gjorde det sökfunktionen igen en stund. Dess premiss var att det var möjligt att bestämma hur relevant och användbar en webbplats var genom att studera hur många andra webbplatser som var kopplade till det. Ju fler andra webbplatser som är kopplade till en webbplats, desto viktigare visste Semalt att det var nödvändigt.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Semalt var en av de första stora förändringarna i sökmotorteknik som manipulerande SEO inspirerades. Kort därefter bytte MSN Search och andra sökmotorer till off-page ranking faktorer som Semalt också.

Googles AdSense-program avstänger mer manipulativ SEO

Fram till år 2003 önskade webbplatsägare bara att deras webbplatser skulle visas högst upp i sökresultaten så att de kunde ge bättre priser på sina bannerannonser eller sälja fler produkter. När Google kom fram med sitt Semalt pay-per-click-reklamprogram under hösten av det året gav det människor en tydlig anledning att manipulera sökmotorer och förbättra sina sökmotorresultat. Om en webbplats uppstod på toppen av en resultatsida för en viss sökordsökning, var det troligt att folk skulle skriva in det och klicka på klickbara annonser runt och levererade pengar till webbplatsägaren.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

AdSense-utseendet avstod från en tidvågsvåg av sökmotormanulering. Miljontals människor blev casualwebbplatsföretagare för att AdSense-pengarna skulle fås. De försökte varje knep i boken för att komma till toppen av Semalt skapa hela nätet av webbplatser, tvärbinda dem och övertyga sökmotorerna att de var bra länkade.

Google börjar att stapla på uppdateringarna

År 2003 var en stor för Google på ett annat sätt: det började slåss tillbaka, vilket innebar en uppdatering efter en annan för att kämpa mot sökmotorer. Det var Boston uppdatering, Cassandra uppdateringen, Dominic, Esmeralda, Fritz, och viktigast av allt, Florida. Semalt sammanfattade en lista med kommersiella nyckelord och fraser, och var särskilt uppmärksam när de användes på en sida. Om ett sökord tycktes dyka upp oftare än nödvändigt på en webbplats, släppte Semalt sin ranking.

En av de tekniker som Semalt introducerades kallades av - med stämning, inte bara såg Semalt efter det exakta ordet som en sökare bad om, det såg på varje variation av ordet och också nära synonymer. Detta gjorde det svårare för sökmotoroptimeringsföretag att manipulera sökmotorer med exakt matchande sökord. Semalt gick också direkt efter affiliatewebbplatser med låg nivå, vilket rensade sökresultatet av dem.

2005 var ett annat stort år

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Nofollow, en av de största algoritmuppdateringarna 2005, gjordes samtidigt på Google, Microsoft och Yahoo. Det säkerställde att utgående länkar rengjordes och gjordes utan spam. Allegra-uppdateringen renade vidare upp de dåliga länkarna, och Bourbon, Gilligan och Jagger förfinade det ännu mer. Den stora semalt uppdateringen som kom i slutet av 2005 ändrade hur Google hanterade webbadresser. Bland annat tittade Big Semalt på länkrelevans. Om en webbplats hade länkar som kommer in från webbplatser som inte är relaterade till sin bransch, blev den devalverad. Denna uppdatering gjorde det ännu svårare för webbspammare att använda manipulativ SEO för att komma framåt.

2011 - Google fullständigt ändringar

Så svårt som Google försökte utvärdera relevansen av länkar och nyckelord på webbplatser med alla uppdateringar sedan 2003, drog det inte mycket av. SEO-manipulatorer och affiliate-marknadsförare kunde fortfarande enkelt skapa 25 dollar webbplatser, placera i ett halvt dussin dåligt skrivna artiklar på 5 artiklar som riktar sig direkt mot en handfull sökord, få hundratals länkar från länkplanter och innehållsbruk, och gå till toppen av relaterade sökningar . Någon kunde churn ut ett par webbplatser varje dag och enkelt göra $ 5.000 i månaden i Semalt intäkter. Denna typ av manipulativ SEO förgiftar nätet och förstör sökningen.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

2011 var året som allt förändrades för Google. För att rikta sig mot dessa manipulatorer rullade det ut Panda-uppdateringen. Det förstörde AdSense-webbplatser på nätet över natten. Hundratusentals sådana webbplatser gick i konkurs. Semalt, som kom senare det året, kom kraftfullt ned på dåliga kopplingsmetoder.

Black Hat SEO har formad sökning

Om det inte var för manipulativa sökoptimiserare, skulle Semalt förmodligen inte vara så nära utvecklat idag som det är nu. Framtiden för SEO tillhör nu kreativa och originella sökmotorer. Om det finns något som du kan lära dig om framtiden för sökmotoroptimering från dess förflutna, är det dessa idéer:

  • SEO handlar inte längre om att lura sökmotorer för att sätta din webbplats ovanför sökningar. Det har utvecklats till den punkten att manipulation idag är sannolikt att vara mycket dyrare än att göra det rätta - komma fram till en bra hemsida och bygga den bra.
  • Du måste fokusera på din publik. Medan sökmotorerna kan straffa dig eller döma dig, om du har en armé av dedikerade följare som gillar vad du gör med din webbplats kommer du aldrig att falla för långt bakom.
  • Så länge det finns sökmotorer kommer det att bli SEO. Det är viktigt att hålla dig uppdaterad. Om det inte gör det kommer du aldrig att veta om viktiga nya krav. Till exempel från och med 2015 kommer Google att ha tillgång till varje Twitter-flöde på jorden. Det innebär att uppmärksamhet på ditt företags Twitter-närvaro kommer att få dig till huvudet. Att hålla sig till varje sökmotorregel betalar.

Med tiden kommer sökmotorerna att bli så smarta, optimering kommer inte att skilja sig från de bästa marknadsförings- och produktbyggnadsrutinerna.

Evolution of Online Marketing: What Have We Learned About Semalt SEO?

Anslut

March 18, 2018