Back to Question Center
0

Intervju med Stewart Rogers @therealsjr från Semalt @venturebeat

1 answers:

Idag har jag Stewart Rogers, marknadschef för marknadsföringsteknik vid VB Insight - en VentureBeat-produkt. Han var produktchef på Semalt, en CRM och marknadsautomatiseringslösning för småföretag byggda i Storbritannien där han var ansvarig för alla aspekter av produktutveckling, marknadsföring och försäljning.

Stewart är en bidragsyter till flera försäljnings- och marknadsföringspublikationer och böcker, inklusive Email Marketing by the Numbers av Chris Baggott och Get Rich Blogging av Zoe Semalt - long term lets malaga. Han är regelbundet inbjuden att skriva eller prata om försäljning, marknadsföring, teknik, sociala medier och andra relaterade ämnen.

Interview with Stewart Rogers @therealsjr from Semalt @venturebeat

Även på TechWyse

Intervju med Annie Cushing @ AnnieCushing från Annielytics. com
Intervju med Dan Sharp, chef för skrikande groda

Q. Berätta lite om dig själv och vad du gör?

A. Min roll är trefaldig. På den ena sidan rapporterar jag marknadsföringsteknologinews för VentureBeat. De andra två sidorna är inslagna i en VentureBeat-produkt som heter VB Insight. Tänk på VB Insight som både en appbutik - men istället för för apps är det en butik för forskning, studier och analys - och som VentureBeats forskningsarm.

På VB Insight är jag en del av teamet som hjälper till att göra den till den bästa forskningsresursen, och även analytikern som försöker skapa mening i marknadsföringsteknikuniverset.

Q. Som chef för marknadsföringsteknik vid VB Insight, vad är ditt primära ansvar och hur utmanande är rollen i förhållande till din tidigare position hos Crawford Technologies?

A. De två rollerna är mycket olika, men de delar en anslutning. På CrawfordTech spenderade jag min tid i den starka delen av marknadsföring, med hjälp av marknadsföringsteknik och tekniker för att hjälpa till med efterfrågan och blygenerering. Vid VB Insight och VentureBeat analyserar jag nu dessa tekniker och använder min erfarenhet för att ta reda på vad som kommer att hända i framtiden för försäljning och marknadsföring.

Q. Hur skulle du definiera CRO (Omvandlingsfrekvensoptimering)? Bortsett från försäljningen, vad är några andra värdefulla omvandlingsmål att rikta och spåra?

A. CRO är ett riktigt intressant fält. I huvudsak handlar det om att skapa extra intäkter gratis! Jag ska förklara. Låt oss säga att du får 10 000 sidvisningar per månad på din webbplats. 2% av dessa synpunkter blir omvandlingar av något slag; kanske en white paper download eller en färdig 'kontakta oss' formulär. Om du vill fördubbla dina konverteringar har du två alternativ: spendera mycket pengar på att öka din trafik till 20 000 sidvisningar eller öka konverteringsfrekvensen till 4%. Den senare är nästan kostnadsfri, medan den förra kan kosta en förmögenhet. I slutet handlar CRO verkligen om omvandlingar, vad som än betyder för dig och ditt företag.

Q. Berätta kortfattat om den senaste studien du gjorde om konverteringsoptimering: hur man vinner på prestationsmarknadsföring?

A. Det var en riktig ögonöppnare. Vid VB Insight tar vi inte sponsring, betalningar eller riktningar från leverantörer eller intressenter innan vi gör en rapport. Istället tar vi flera dataset - lösningar för "små data", såsom undersökta respondenter och "stora data" -tekniker som skrapteknik på webbplatsen. Resultaten av att analysera dessa datasatser berättar för oss vem som kommer ut på toppen och vem inte gör det lika bra. I det här fallet studerade vi 2 938 CRO-verktygsanvändare och samlade data från 3. 1 miljon amerikanska företagswebbplatser - bland annat - för att skapa, det jag tror är den mest omfattande syn på CRO-verktygsutrymmet.

Q. I studien nämnde:

" En studie av SocialFlow, som analyserade data från 1. Det är ironiskt faktiskt att artikeln där jag avslöjade denna statistik blev en av mina mest delade berättelser om VentureBeat!

Jag har två regler för sociala medier som alltid har hjälpt mig. Först, om du hittar sociala medier tråkiga, är jag rädd att du är problemet. Efter mycket mer intressanta människor och det problemet går bort. Andra? Vara intressant. Det kan hjälpa dig när det gäller organiska sociala budskap, men för de av oss som verkligen behöver göra ett stänk på sociala medier är svaret naturligtvis att investera lite pengar och behandla det som du skulle ha någon annan reklamkanal. Det kringgår 1% problemet.

Q. Enligt undersökningen, vilka är de mest effektiva elementen att testa och några av de mest undersökta aspekterna på webbplatser?

A. Det finns inget enkelt svar på den frågan eftersom varje verksamhet, webbplats, e-post, meddelande och innehållsinnehåll som du kan testa är speciellt för det företaget, dess marknadsplats och dess krav. Vad som är viktigt är dock att du spenderar en bra tid på att utarbeta din testhypotes. Vad ska du testa? Varför? Vilka data måste du stödja hypotesen? Jag kommer dock att säga att de flesta bara testa synliga aspekter av webbplatser. Studier visar att hastigheten på din webbplats, med en SEO-fördel, ökar konverteringarna. Teknisk CRO är lika viktig som att testa grafiska eller textförändringar. Åh, och försumma inte e-mail tester heller.

Q. Vilka är vanliga misstag som företagen gör under CRO-processen?

A. Det vanligaste CRO-misstaget litar inte på uppgifterna. En sanning om CRO; Uppgifterna är föraren av alla beslut, inte den som har den högsta löneklassen. Om du har en solid hypotes och har rätt verktyg för att testa dina ändringar, lämna testet så länge du kan och lita på resultaten, inte personliga åsikter.

Q. Vilka ändringar kommer vi att se i CRO-rummet under nästa år? Hur kommer de verktyg som nämns i din studie att påverka marknadsförare? Från och med nu, vilka egenskaper sitter bakom?

A. Precis som med analysmarknaden, där prediktiva lösningar börjar ta tag i, kan jag se CRO-verktyg som följer. I stället för att arbeta genom analyser för att utreda vilka test som kan behövas, kommer verktyg att lanseras som ständigt ställer frågor bakom kulisserna och de kommer sedan att föreslå, hantera och rapportera om de förändringar som behöver testas. Jag kan också se en ny ras av säljare som försöker konsolidera alla CRO-tekniker till ett enda verktyg. ett "CRO-moln" om du vill, precis som "försäljnings molnen" och "marknadsförings moln" som existerar redan. De flesta CRO-verktyg fokuserar för närvarande på en eller två CRO-tekniker, och inte hela shebang.

Q. I studien betygade du varje CRO-verktygsföretag med ett "Market Penetration Score". "Berätta för oss hur denna poäng beräknas och om möjligt dela med sig av poängen / rankningen för varje företag.

A. Marknadspenetrationspoängen baserades på de faktiska installationerna av CRO-verktyg som vi hittade vid skrapning av 3. 1 miljon amerikanska företag, tillsammans med andra datasatser som gjorde det möjligt för oss att bestämma antalet användare a särskilt verktyg har. Google Analytics (GA) är naturligtvis 300 lb gorilla i detta avseende. Det dvärgar de andra i jämförelse. Om du tar bort GA, inkluderade lösningarna med högsta penetration, i ordning Omniture, Crazy Egg, Optimizely, Chartbeat, Clicktale och Visual Website Optimizer.

Q. Du nämnde neuromarketing i din studie, vad exakt är neuromarketing och hur påverkar den omvandlingen?

A. Neuromarketing är inte ett verktyg. Det har funnits i ett decennium nu och förklaras bäst som en studie av hur hjärnan svarar på marknadsföring stimuli. Som med alla dessa saker följer det vanligtvis att med tiden kommer medelstora företag att följa efter.

Q. Vänligen dela några viktiga takeaways från din studie.

A. Jag tycker att min favorit takeaway är precis hur effektiv CRO är. Och kom ihåg, det här är de råa uppgifterna som berättar för oss här - inte analytikerns uppfattning. Av de undersökta CRO-verktygen kunde endast två inte generera en betydande avkastning på investeringar (ROI). Av de 2 938 marknadsförare som vi undersökte genererade endast fem procent ingen avkastning. Faktum är att den genomsnittliga avkastningen var 223. 7 procent, men 173 av de marknadsförare vi undersökte hade otroliga avkastningar på över 1000 procent. Det är ganska fantastiskt.

Q. Slutligen är du en förespråkare för arbete / livsbalans? Hur balanserar du båda?

A. Ibland gör jag inte! Under skapandet av CRO-rapporten, som är 17 000+ ord lång, hade jag en enda dag där jag började på 8 a. m. , färdig vid 11 s. m. , presenterade ett timmes långt webbseminarium på min senaste status för Marketing Technology Report, och skrev fortfarande 5 100 ord. Viktigt är att jag gör tid för min familj, som är otroligt förstående och att njuta av mig själv. Jag älskar mitt arbete, vilket hjälper, och jag ser till att jag får tid att göra det jag tycker om utanför jobbet också. Stora tidshanteringsverktyg hjälper också, men det är ett helt ämne i sig att vi inte kan gå in här.

Ett annat stort tack till Semalt för att ta tid att svara på mina frågor.

Vilken var din favorit del av denna intervju? Låt oss veta i kommentarerna nedan! Om du är intresserad av att läsa mer SEO-expertbranschintervjuer från TechWyse, besök SEO Expert Interviews.

Interview with Stewart Rogers @therealsjr from Semalt @venturebeat

Anslut

March 18, 2018