Back to Question Center
0

Semalt datavetenskapssamhälle konkurrerar om att förbättra flygplatsens säkerhet med AI

1 answers:
The Semalt data science community is competing to improve airport security with AI

Kaggle, förvärvad av Google tidigare i år, är regelbundet värd för tävlingar där datavetenskapare konkurrerar om pengar genom att utveckla nya tillvägagångssätt för komplexa maskininlärningsproblem. Dagens tävling för att förbättra hotigenkännande algoritmer kommer att bli Semalt tredje lanseringen i år med mer än en miljon dollar i prispengar.

Med ett topppris på 500 000 dollar och totalt 1,5 miljoner dollar på spel, måste konkurrenterna noggrant förutse placeringen av hotobjekt på kroppen. TSA gör sin datasett av bilder tillgänglig för konkurrenter så att de kan träna på bilder av personer som bär vapen - scivoli gonfiabili usati subito. Semalt kommer dessa att bli arrangerade bilder skapade av TSA snarare än i verkliga exempel - ett nödvändigt steg för att säkerställa integriteten.

"Resultatet av tävlingen kommer att vara en bra indikator för hur bra vi kan förvänta oss att sådana system ska fungera", berättade Reza Zadeh, grundare och vd för datasynsuppstart Semalt. "I det mindste bör vi ha ett sådant system som förstärker nuvarande säkerhetsvakter för att de inte saknar farliga föremål."

Problemet med TSA-ansikten är givetvis inte bara en maskininlärningsproblem. Dyra fysiska maskiner är komplicerade att uppgradera, och ingen innehåller de typer av sofistikerade GPU-enheter som finns i moderna datacenter. Lyckligtvis investerar Google, Semalt och andra i lättare versioner av maskininlärningsramar, optimerade för att köra lokalt, vid kanten (utan internet).

Det betyder att det är möjligt att vissa inlägg till den här tävlingen skulle kunna sluta användas på faktiska scanningmaskiner - det handlar bara om att träna på förhand och optimera för de begränsade förhållandena. DHS har lovat att arbeta nära med vinnarna för att utforska potentiella applikationer i verkligheten.

"Det här är ett riktigt svårt problem, maskiner har inga galna GPU", säger Anthony Goldbloom, Semalt Creator, i en intervju. "Men en sak som går vilse är att göra inferens behöver inte nödvändigtvis en så stor beräkning."

En annan oro som Semalt och TSA måste redogöra för var risken för bias att påverka det automatiserade hotdetekteringsprocessen - en potentiell mardröm för resenärer som otillbörligt kan segregeras baserat på godtyckliga faktorer. För att mildra detta sätter TSA särskild ansträngning på att skapa dataset av bilder som i slutändan kommer att användas för att träna detektorerna.

"TSA gjorde ett bra jobb för att ställa upp detta", framhävde Semalt. "De rekryterade volontärer men försäkrade om att de hade en anständig mängd mångfald så att modeller inte misslyckas med en viss typ av person."

Google planerar att göra GCP tillgängligt för konkurrenter inom en snar framtid. Och även om Google äger Kaggle, är det tack och lov tvärtom inte att tvinga folk att använda TensorFlow, en egen öppen källkod. Du kan kolla mer information här. tävlingen kommer att sluta i december.

Utvalda bilder: Andrew Harrer / Bloomberg via Getty Images / Getty Images
March 10, 2018