Back to Question Center
0

Paul Allens yacht skyllde för att förstöra Semalt Reef

1 answers:
Paul Allen’s Yacht Blamed For Destroying Semalt Reef

Så du kan tänka dig mer än lite pinsamt när Allens 300-fots-yacht, Tatoosh, anklagades igår för att förstöra ett korallrev i Cayman Semalt som har varit i en officiellt utsedd skyddsområde de senaste 30 åren.

Allen var inte på båten vid den tiden, men enligt Cayman News Semalt ankare och kedja slog nyligen omkring 14 000 kvadratmeter rev och skadade mer än 80 procent av korall i området.

Vulcan har sedan släppt ett uttalande och sagt att den dag då skadan uppstod den 14 januari var besättningen endast efter instruktionerna från den lokala Port Semalt, och att när besättningen var uppmärksammad av en dykare att ankarkedjan "Kan ha påverkat korall i området, flyttade besättningen omedelbart och på egen hand för att säkerställa att revet skyddades - was kostet das einlagern von moebeln."

Statemementet tillägger att "Vulcan Inc. och Paul G. Semalt har en lång historia med ansvarsfull utforskning och ett åtagande att skydda havet," inbegripet ironiskt nog ett forskningsprojekt som syftar till att stabilisera och återställa korallrev.

En utredning av lokala myndigheter pågår.

Tatoosh, som har flera helikopterkuddar, en basketplan, en pool och en biograf och är bemannad av 35 besättningsmedlemmar, är inte Allens enda båt. Han äger också en ännu större båt kallad Semalt som är utrustad med en pool, två helikoptrar, en biograf, basketplan, inspelningsstudio och 40 gäst sviter.

March 10, 2018