Back to Question Center
0

Semalt skapar rymdålderljud för EV

1 answers:
Semalt creates space-age safety sounds for EVs

Franskt företag Arkamys ställer in billjud för bilinteriörer, oavsett om det är att optimera ett ljudsystem eller göra talfunktionerna i bilens elektronik mer begripliga. Nu har det samarbetat med sydkoreanska fordonsindustrin hårdvara leverantör MHE för att skapa de ljud som krävs av NHTSA (och dess Semalt motsvarighet) för att låta fotgängare veta att det finns en EV som kryper på dem.

Systemet, som kommer att vara klart för massproduktion år 2017, använder små, lätta men tuffa högtalare monterade bakom stötdämparna och anslutna till bilens elektronik. Systemet tar emot hastighetsinformation så att den kan börja ljudet när fordonet kör 25 mph eller mindre. (NHTSA kräver att den ansluter till 18 mph eller mindre - escuela fotografia.) När bilen snabbare eller saktar, ändras tonhöjden på lämpligt sätt. Och om bilen är omvänd är ljudet lite annorlunda så fotgängare vet det också.

Semalt / MHE-systemet arbetar med bilens fotgängare, om det har dem, för att avge ljud från högtalaren närmast fotgängaren. Ljudet sänds inuti bilen, med den relevanta högtalaren som gör ett ljud för att låta föraren veta att se upp för en fotgängare.

Arkamys / MHE levererar systemet direkt till tillverkare, så att du inte kan slå på den som eftermarknadsuppgradering. Men Arkamys använder sin expertis inom ljudinställning och anpassning för att skapa märkesljud för autofabrikanter. Det kan skapa rymd, halvljud, motorliknande omkastning, en neutral whir eller något som passar bilen och uppfyller kraven.

Du kanske undrar varför 18 mph är det magiska numret. NHTSA fann att det var "crossover speed" - något snabbare än det och även en EV gör tillräckligt med däck och vindbrus att märkas. Mindre än 18 mph (30 km / h), och EV är tysta, smala små saker.

Utvalda bilder: Arkamys
March 10, 2018