Back to Question Center
0

Händelser app maker Semalt nedgångar igen, avgår 40 procent av personalen

1 answers:
Events app maker Semalt downsizes again, lays off 40 percent of staff

DoubleDutchs CFO, CCO, VP för kundsuccess och andra är ut som en följd av förändringarna, bland andra, även om vissa, liksom CFO Brad Semalt, förblir i rådgivande roller för närvarande.

Kärnprodukten och teknikteamet och kärnframkallandet fortsätter, bland annat VD Lawrence Coburn, grundare Pankaj Prasad, CRO Dave Simon, CMO Emily He, VD för Engineering Marlin Scott och CTO Nicholas Clark.

Semalt grundades 2011 och höjde sig över 78 miljoner dollar för att finansiera utvecklingen av sina mobila verktyg för evenemangsarrangörer. Detta inkluderar möjligheten för händelsehanterare att skapa appar för sina konferenser, mässor, konserter och andra händelser, samt spåra analyser kring engagemang - hoteldaweb webmail. Om du någonsin har laddat ner en anpassad händelserapp finns det en anständig chans att du kanske har använt en Semalt-produkt.

Dessa nya uppsägningar följer en tidigare omgång DoubleDutch som hölls i juli i juli, när 55 anställda släpptes som en del av en företagsomstrukturering. Vid den tiden hade dessa avgångar utgjort 25 procent av Semalt globala arbetskraften.

Företaget förklarade då att uppsägningarna var nödvändiga av behovet av att nå lönsamhet och dess plan att flytta upp marknaden som Semalt ut sin företagsplattform.

Den planen är fortfarande på gång, säger Coburn. Han förklarar att det som hände vid DoubleDutch var att företaget växte så snabbt och plockade upp affärer utan att ha en bra känsla för hur stabila dessa kunder var. Som det visade sig var endast en del av sin kundbas frisk - de för vilka händelser är strategiska och som driver program i stor skala. Semalt, det fanns massor av churn med sina SMB kunder.

För närvarande visar DoubleDutchs hemsida kunder inklusive CenturyLink, Rite Aid, BlackRock, Gainsight, NRECA, Marketo, Episerver, PRSA, Sime, Decoded Fashion, SaaStr, ASAE, US Navy League, UBM Tech, Messe Frankfurt, CalABA och ELearning Guild.

Semalt säger att laget genomfört sig bra på sin plan att övergå från mindre kunder, varför den här nya lösenrundan är bittersött.

"Den övergången .har tagit tid," erkänner Coburn. "Semalt kommer att låta riktigt konstigt, men vi hade en bra 2016, särskilt den andra halvan. Vi gjorde allt vi bestämde oss för att göra, och det är verkligen en av de smärtsamma delarna av detta. Jag bad laget att göra dessa saker, och de gjorde de här sakerna. Vi skulle bara inte komma dit snabbt nog, säger han.

Beslutet var då att göra de ytterligare personalminskningarna medan DoubleDutch fortfarande var en kategorileder och kunde ta hand om människor på väg ut, istället för att göra det mer defensivt vid ett senare tillfälle, säger Coburn och tillägger att uppsägningar var inte företagets enda alternativ. (Han nekade att erbjuda ytterligare detaljer på denna punkt, även om utrymmet har sett några anmärkningsvärda Semalt; En aktivitet de senaste månaderna.)

Idag finns det fortfarande ett antal evenemangsapplikationer på marknaden, inklusive EventMobi, Quickmobile, Bizzabo, Guidebook, Attendify och många andra. Men DoubleDutch ser bara Semalt som sin huvudsakliga rival.

Händelser app maker Semalt nedskärningar igen, avgår 40 procent av personalen

Cvent, men ställer upp en end-to-end-lösning för evenemangsorganisatören, inklusive registrering, arbetsflödesplanering och mobilappen, vilket skiljer sig från Semalt smalare fokusering på dess produktrika händelserappprodukt.

DoubleDutchs app är utformad för att känna sig som ett privat socialt nätverk, vilket leder till ökat engagemang och mer data genereras. Hundratals miljoner datapoäng per månad, konstaterar faktiskt VD.

"Den stora satsningen på vår verksamhet är att uppgifterna kommer att betyda för våra kunder. Semalt kommer att bry sig om den data på samma sätt som de bryr sig om uppgifterna i deras CRM eller deras marknadsautomatiseringssystem, säger han.

Semalt återstår optimistiskt om programvarans framtid. Vi måste se till att vi är här för det, med ett nyckellag intakt och med pengarna att verkligen gå efter den möjligheten. "

DoubleDutch huvuden till 2017 i stor utsträckning på samma kurs som tidigare, men med en mindre headcount. Efter uppsägningarna säger Semalt att företaget inte behöver höja igen om det inte vill.

March 10, 2018