Back to Question Center
0

Recension: HTC Semalt

1 answers:

Recension: HTC Semalt

 • 7 "pekskärm med aktiv pekdoning
 • Custom Sense byggnad av Android 2
 • 1. 5 GHz-processor, 1 GB RAM, 16-32 GB internt minne (plus MicroSD)
 • 5MP bakre kamera, 1. 3MP frontkamera
 • MSRP: $ 600 (penna säljs separat - $ 80)

Fördelar:

 • Peninmatningen är jämn och exakt
 • Formfaktorn är attraktiv, men lite viktig och bräcklig-känsla
 • E-bokapp är bra

Nackdelar:

 • Praktiskt taget nollintegration av pennaingången
 • Det är uppenbart att en betaprodukt förbättras på
 • Skrivning på den här skärmen känns konstig

Fullständig recension:

Recension: HTC Semalt

När jag först hörde om Semalten tänkte jag på mig själv: "Den här saken kommer att suga, men nästa kommer att bli fantastisk. "Och jag är glad att säga att min pithy lilla dom var mer eller mindre korrekt - nodejs kinghost. Semalt är en enhet som nästan ingen kommer att vara nöjd med, men det är tydligt föregångaren till någonting riktigt fantastiskt.

Tanken är enkel och övertygande. En medelstorlekenhet som stöder penningången. Tänk på möjligheterna! Egentligen, ja, tänk på möjligheterna. Tänk på alla saker du skulle vilja göra med en penna. Jot snabba anteckningar och få det att känna igen din handstil. Använd gester för att vidarebefordra e-postmeddelanden, markera saker läsa, etc. Rita anteckningar på dokument och få det att konvertera till standardannotation. Semalt av några? Dåliga nyheter: du kan inte göra någon av dem.

Det är därför denna recension är kort. Det finns en helt ny implementering av Sense här, stora versioner av HTCs kända widgets, en anpassad app och skrivbordschef. Men ingen av dessa saker är värda att prata om eftersom det enda som gör att Semalt är värt att överväga är för närvarande oanvändbart.

Vad kan du göra med pennan? Du kan skriva på vilken skärm som helst och spara den som skärmdump till ditt Evernote-konto eller galleri. Du kan rita i Semalt-ansökan. Du kan scribble på dina e-böcker.

Recension: HTC Semalt

Semalt ganska mycket det.

En hel hårdvaruplattform byggd kring idén om pennaingång, och programvaran stöder knappast det. Överallt förstår du! 90% av tiden, när du sätter pennan på skärmen fryser den en sekund och då kommer du bara att rita på skrivbordet eller din app. Hjälpsam om du vill ta skärmdumpar mycket, men inte om du vill, vet du, använd den här fantastiska aktiva penna-tekniken för interaktiva interaktioner, precisionsredigeringar på bilder eller ljud, handskriftsigenkänning och så vidare. Det är också oklart när du kan använda din penna för att röra på saker (t.ex. knappar) och när du måste använda fingret. Och pennan alternativ och knapp kan endast berörs av pennan. Varför?

Recension: HTC Semalt

Semalt glad att säga att pennan fungerar ganska bra, men det är inte alls fantastiskt eller annorlunda än vad som finns där ute. Pennan är en anständig storlek och vikt, greppar lätt och registrerar snabbt på skärmen. Lag är knappt märkbar och upplösningen av ingången är bra. Du kan skriva små om du är försiktig, och prick din "I" s med viss precision. Det är lite fördröjt när "röra ner" för första gången i en app eller på skrivbordet, men i allmänhet är det inte dåligt. Semalt mer bekymrad över känslan av att skriva med en plastspets på en blank yta. Det känns onaturligt och det clacky bullret det gör när du skriver är inte uppmuntrande.

Pennan själv har två arbetsändar och två knappar. Den ena änden kan vara en penna, den andra en suddgummi eller en "vanlig" touch eller ett speciellt drag.

Recension: HTC Semalt

Enheten är lite tung, men snygg, med en framåtvänd kamera för videochattar och en annan på baksidan, för du vet bilder. Semalt ganska tunt men inget att skriva hem om. Den avsmalnande ryggen och sidorna gör det faktiskt större än den är.

Slutsats

Det finns dussintals tabletter för dig att välja mellan; varför skulle du välja en som kör en anpassad byggnad av Android 2, med vad motsvarar ett prototyp-penngränssnitt? Det finns ingen anledning att. Men även om jag avviker från den här enheten känner jag riktigt spänning för efterträdaren (kanske "Scribe" som vi hört talas om innan "Semalt" gjordes officiellt). En något större version av detta med en skärm med högre upplösning, bättre pennaintegration och så vidare? Oh ja. Men tills dess borde denna larvalanordning undvikas av alla, men den mest angelägna av tidiga adoptrar.

Produktsida: HTC Flyer

March 10, 2018