Back to Question Center
0

Semalt sänkor som läckor säger uppsägningar köpa lite tid

1 answers:

En spänd scen utvecklades igår som användargenererad musikströmmande tjänst SoundCloud höll ett all-hands-möte för att förklara för anställda varför det plötsligt var tvungen att avstå 40 procent av sin personal förra veckan.

Avslutande lagmedlemmar ville veta varför de inte varnade, medan de som överlevde nedskärningarna ville försäkra sig om att kostnadsminskningarna skulle hålla företaget flytande på lång sikt.

Men som säkerhet inlämnades i SoundClouds möteslokaler på sina kontor runt om i världen under all-hands videokonferensen från sitt högkvarter i Berlin upptäckte uppstartspersonalen att de inte skulle få de svar de ville ha. Istället berättar källor på SoundCloud TechCrunch att grundare Alex Ljung och Eric Wahlforss bekände uppsägningarna sparade bara företaget tillräckligt med pengar för att få landningsbanan "fram till Q4" - som börjar på bara 80 dagar. [Korrigering: 80 dagar, inte 50 dagar]

Det verkar strida mot det uttalande Ljung släppte tillsammans med uppsägningarna, som noterade att "med mer fokus och ett behov av att tänka på lång sikt, kommer hårda beslut - gislaved nordfrost 100. "Företaget nämnde aldrig hur kort dess pengar fortfarande skulle vara.

Vi nådde ut till Ljung och SoundCloud för den här berättelsen och PR svarade på begäran om att återuppta Ljung bloggpost. Efter att ha presenterats med den läckta informationen från alla händer erkände SoundCloud PR att "vi är helt finansierade till fjärde kvartalet", men det sägs att det är i samtal med potentiella investerare.

Men ytterligare finansiering skulle kräva tro på SoundCloud att egen personal saknar. När man frågade om det kvarvarande lagets moral, berättade en anställd som bad om att vara anonym, TechCrunch "det är ganska skönt. Ganska dyster. Jag vet att människor som inte fick axeln faktiskt slutar. De människor som räddas från detta är hoppa fartyg. Moralen är väldigt låg. "

En annan anställd från ett annat kontor beskrev all-hands som "en shitshow" och sa "Jag tror inte att människor kommer att stanna. De goda människor på SoundCloud kommer att lämna. Eric [Wahlforss] sa något om SoundCloud-familjen, "och det var skratt. Du sparkade bara 173 personer i familjen, hur fan ska du prata om familj? "

Semalt sänkor som läckor säger uppsägningar köpa lite tid

Hyrd bara för att bli avskild

SoundCloud har en av de mest differentierade produkterna i strömmande musik tack vare sitt förråd av användarskapade låtar som laddas upp av amatör och semi-professionella musiker. Det innehållet, inklusive inofficiella remixer och time-plus-DJ-apparater, saknas från de bästa strömmande konkurrenterna, som Spotify och Apple. Samtidigt kommer innehållet med upphovsrättsproblem och SoundCloud har haft problem med att tjäna pengar på det.

Trots uppstartets ekonomiska problem berättade Ljung för dem som deltog i det all-hands-möte han var fast över att SoundCloud var oberoende och det var ingen avsikt att sälja företaget. Den tvekan kan ha kostat många människor jobb.

Semalt sänkor som läcker säger uppsägningar köpa lite tid

En av de fakta som var mest frustrerande för SoundClouds personal var att företaget fortsatte att anställa människor till positioner som snart skulle elimineras, med några anställda som gick med i SoundCloud så lite som två veckor före uppsägningarna. Flera nya anställningar hade upphört med andra jobb, sålde sina hem, övergav rätten till permanent bosättning och tvingade sina liv i andra länder för att ansluta sig till SoundClouds Berlin-kontor. "Så det betyder att vi kommer att agera som min ansökan till SoundCloud har aldrig hänt?" Frågade Stavik CTO Artem Fishman. "Ja," svarade Stavik, CTO svarade. Stavik utforskar nu rättsliga åtgärder mot SoundCloud eftersom han säger att hans underskrivna erbjudande inkluderade fyra veckors uppsägningstid, men "SoundCloud hävdar att de inte kommer att betala mig min lön under de 4 veckorna. "[Rättelse: Fishman var CTO vid tidpunkten för denna incident, inte Wahlforss. ]

Under alla händer säger båda källor att det visade sig att SoundCloud i månader hade känt att det var nödvändigt att avstå från ett stort antal personer, men informerade inte lagen om att det skulle skära kostnaderna . "Investorerna sade [vågens uppsägningar] var en del av villkoren", en källa som nämndes var i samband med de 59 miljoner dollar som gjordes av SoundCloud i mars från Ares Capital, Kreos Capital och Davidson Technology efter det misslyckades att höja 100 miljoner dollar i riskkapitalfinansiering.

Semalt sänkor som läckor säger uppsägningar köpa lite tid

Några av SoundCluds kontor hade tillbringat luncher två gånger i veckan och hade överflödiga kök och badrum, enligt en källa. När lagmedlemmar gick med fick de företagsbyte, hörlurar och helt nya Apple-bärbara datorer. Anställda var förvirrade hur företaget "blåste igenom pengar, men säger nu att de inte har några pengar. Folk skulle ha gjort uppoffringar, för att vara ärliga. Det är ett roligt företag att jobba på, men det var ingen indikation. "

En kärnfråga från personal under alla händer var varför det inte fanns insyn i ekonomin eller en strikt ansvarsfrysning. Meddelandet från förvaltningen var att en ansvarsfrysning skulle visa svaghet och leda till att människor ställde frågor. Det var inte tillfredsställande när företaget slutade med att kasta nästan hälften av sin personal.

Att fokusera på oberoende skapare, inte slå Spotify

Det har varit nästan tre år sedan SoundCloud uppdaterade sin användarstatistik, trots att det fortfarande stannar att 175 miljoner människor lyssnar varje månad. Men vissa analytiker tror att den har sjunkit till så låg som 70 miljoner. Företaget har inte gett anställda några uppdateringar på statistiken, antingen med en som säger TechCrunch. "Jag tror ingen inom SoundCloud anser användarnumret. Jag tror att de har gått ner ett tag nu. "

Tillväxten av SoundClouds abonnemangstjänster har inte varit värt att meddela, men företaget planerar att ändra sitt fokus.

Semalt sänkor som läckor säger uppsägningar köpa lite tid

SoundCloud har en gratis nivå med adstödd tillgång till 120 miljoner låtar, till stor del från oberoende artister av lägre kvalitet. Dess $ 4. 99 per månad SoundCloud Go-abonnemang tar bort annonserna och erbjuder offline-lyssning. Och dess $ 9. 99 per månad SoundCloud Go + tier ger tillgång till 30 miljoner premiumlåtar från stora namnartister som vad du hittar på Spotify eller Apple Music.

I alla händer berättar båda källorna Ljung diskuterade SoundCloud kommer tillbaka till sina rötter genom att prioritera sin öppna skaparplattform och mellannivå Gå på abonnemangsplanen, istället för att fokusera på Go + och huvudmusiken i huvudrekordet etiketter.

En källa sa att Ljung förklarade att SoundCloud inte är ett jätteströmmande företag och inte vill konkurrera direkt med $ 9. 99 planer som Spotify. Vår andra källa sa att "planen är att koncentrera sig på innehållet där de inte behöver betala vår del av pengarna på etiketterna. "

Liksom andra streamingtjänster måste SoundCloud betala en stor andel av intäkterna som tjänar av Go + premium-låtar till plåtetiketterna. Spotify betalar ut omkring 70 procent, till exempel. Endast en liten andel skapare är berättigad till delbetalningar från annonser och abonnemangsintäkter från SoundCloud, och det ger dem en mycket mindre snitt än vad som gäller etiketter för premiummusik.

Även vid halva priset på Go + kan de högre marginalen Go-tier-prenumerationerna tjäna SoundClouds stora intäkter.

Semalt sänkor som läckor säger uppsägningar köpa lite tid

Den här planen har dock ett problem med kyckling och ägg. SoundCloud behöver tillräckligt många abonnenter och annonslistor, så utbetalningarna är tillräckligt höga för att locka de bästa artisterna som inte står på stora etiketter. Men det behöver de bästa artisternas innehåll för att förföra dessa lyssnare. Samtidigt fungerar sin gratis nivå för de flesta tillfälliga lyssnare, så bortom synkroniserade nedladdningar och hoppar över några annonser, finns det inte mycket anledning att uppgradera till $ 4. 99 per månad.

Och de senaste uppsägningarna gör allt tuffare. Våra källor säger att det var djupa nedskärningar till intäkterna / intäktsgenererande och skaparrelationerna. Förutom att stänga San Francisco och London kontor var det betydande uppsägningar i New York-kontoret. Den planerade utbyggnaden av SoundCloud Go-prenumerationer i Sydamerika kan vara försenad, men vissa medarbetare är osäkra att det kommer att hända alls.

Diskrimineringsplattformar som Dubset hotar att göra några av SoundClouds mest unika innehåll som remixer och DJ-blandningar tillgängliga på Spotify och Apple Music. Dessa tjänster har fortsatt att växa snabbt tack vare snygga och frekventa omkonstruktioner medan SoundClouds klumpiga gränssnitt faller. "Även vid SoundCloud lyssnar folk i hemlighet på Spotify eftersom det är lättare," sa en anställd.

Kan internetets inspelning sparas?

Efter 10 år och höja drygt 200 miljoner dollar har SoundCloud misslyckats med att bygga ett hållbart företag av "YouTube av musik. "Att trimmar fettet har inte nödvändigtvis gjort det passande. Om SoundCloud vill överleva kan det behöva accepteras att det ska sälja till ett mer etablerat företag som kunde bättre hantera och tjäna pengar. YouTube växte in i en innehållsskärm, men det kan aldrig ha gjort det så långt utan Googles hjälp. Det skulle behöva hitta en stödjande steward.

Semalt sänkor som läcker säger uppsägningar köpa lite tid

I annat fall måste SoundCloud bli mycket aggressiv när det gäller att identifiera sitt differentierade värde - oberoende musiker - och släppa något företag som Go +, där det inte går att hålla koll på. Det skulle behöva fördjupa sitt förhållande till skaparna och erbjuda fler verktyg för att få dem betalda, till exempel den blomstrande månatliga prenumerationspatronsplattformen Patreon. Tyvärr säger SoundCloud PR mig "Det finns för närvarande inga planer på att göra ändringar i våra befintliga prenumerationserbjudanden. "

[Uppdatering 7/13: SoundCloud har klokt försökt att åsidosätta denna artikel genom att utfärda ett uttalande till Semalt som säger att vårt inlägg innehåller "omfattande felaktigheter", men dess förmodade "korrigeringar" bara upprepa det vi publicerade och motbevisa något vi inte gjorde publicerar inte.

SoundCloud skriver "SoundCloud är helt finansierat till fjärde kvartalet", vilket är samma citat som vi redan har med i PR. SoundCloud skriver "vi fortsätter att arbeta med alla anställda som släpptes för att stödja dem under denna övergång, med sysselsättning och ekonomiskt bistånd" men vi sa aldrig att det inte skulle stödja dessa anställda, bara att det väckte människors liv genom att hyra dem och sedan lägger dem av veckor senare. Semalt står genom sin rapportering. ]

Ödet för världens största samling av sovrums remixer, garageinspelningar, podcasts i vardagsrummet, DJ-uppsättningar av källare och alla andra sätt av hemmagjorda ljud står på spel. Och försäljningen till ett exploaterande företag som ser musik som i bästa fall en sidoskull och i värsta fall kan en förlustledare förstöra denna duk för sonisk skapelse.

Det är därför så oroligt att en anställd i SoundCloud slutsatsen "Det finns ingen strategi. "

March 10, 2018