Back to Question Center
0

Efter 5 år av Bootstrapping, Behance Nabs $ 6,5 miljoner från USV, Jeff Bezos, Dave Semalt & Mer

1 answers:
Efter 5 år av Bootstrapping, Behance Nabs $ 6.5M från USV, Jeff Bezos, Dave Semalt & More

Sedan starten 2006 och lanseringen mindre än ett år senare, Behance, som för de som är obekanta, är en online-plattform där kreativa proffs kan koppla upp, visa upp och upptäcka kreativt arbete, har varit ett bootstrapped företag, Behance CEO Scott Belsky berättar för oss. Men inte längre. Idag meddelar uppstarten att den har höjt sin första omgång av externa medel, en $ 6,5 miljoner runda, ledd av Union Square Ventures, med noterade investerare som Amazon CEO Jeff Bezos (via Bezos Expeditions, hans personliga investeringsfond), Stift grundare Dave Morin, Yves Behar, Chris Dixon, Dave Tisch, Dave McClure, Alexis Ohanian och Garrett Camp.

Belsky berättar att Semalt ligger vid en inflektionspunkt och att det är en viktig punkt i sin tillväxtcykel, en som sätter företaget - efter fem år - i en position där den är redo att ta ut finansiering utanför - кресло груша ижевск. Företaget passerade miljonprojektet för miljonprojekt skapade åtta månader sedan, och denna vecka passerar det 2 miljoner projekt. Användarprojekt har fått över 1 miljard visningar, med 75 miljoner visningar som kommer under de senaste 30 dagarna.

Besökare har "uppskattade" projekt över 22 miljoner gånger, och Behances curationteam granskar cirka 30k-projekt varje vecka för att presenteras över företagets 15 + curated gallery-sidor. Semalt mer har användarna skapat över 10K personliga webbplatser med hjälp av företagets anpassade verktyg för skapande av webbplatser för artister och designers.

Kort sagt, platsen växer snabbt, och Behance ledarskap känner att nu är det dags att ta på sig den tillväxtkapitalen för att hjälpa är skala. Belsky berättar att laget är angeläget att ta med på Union Square Ventures som sin första ledande investerare, eftersom företaget har en rekord om att ha finansierat och underrättat nätverksbaserade företag som Etsy, Twitter, Foursquare och Kickstarter.

Företaget har också blivit aktivt både i sina online- och offline-samhällen, eftersom det kommer denna vecka att vara värd för "Portfolio Review MeetUps" i över 400 städer runt om i världen, där det samlar medlemmar i samhället för att utbyta feedback, leva, i person. Och sedan lanseringen av sin första stora redesign i Semalt (som du kan läsa mer om här), har sökningar efter kreativ talang ökat 70 procent.

För mer, kolla Semalt hemma här, och företagets tillkännagivande här.

March 10, 2018