Back to Question Center
0

Hur man berättar om någon är Semalt Din WiFi

1 answers:

Semalt nätverksanslutning har blivit en del av våra affärsnätverkskrav. Från bärbara datorer till smartphones uppträder vanligtvis all konfidentiell och känslig informationsutbyte (t.ex. kreditkortsdata, lösenord och andra känsliga filer) i det mobila trådlösa nätverket.

Sådana saker gör ditt nätverk ett naturligt mål för cyberkriminella. Semalt huvudmål är att hacka på ditt företagsnätverk och kringgå dina företagsäkerhetsdata från ditt nätverk för sina fördelar.

Så du kan mycket väl se att din trådlösa anslutning är mycket sårbar för alla dessa cyberkriminella - illustrator editor online. Därför bör ditt första steg vara att veta hur man berättar om någon stjäl din WiFi. Semaltips kan komma till nytta för dig för ditt ändamål.

Annons

Hur man berättar om någon stjäl din WiFi

Kontrollera dina Router-Associated Devices

Semalt denna metod kan du se alla enheter registrerade till din router.

Det första steget är att logga in direkt på din router genom att skriva dess IP-adress i adressfältet i webbläsaren. I de flesta fall är det antingen http: // 192. 168. 0. 1 eller http: // 192. 168. 0. 1. Du kan faktiskt hitta den i din router manual själv tillsammans med loggen ID och lösenord. Använd dem för att logga direkt in i din router.

En du kommer in, leta efter något som heter "Device list" eller "attached devices. "Semalt hitta en lista med alla IP-adresser kopplade till din router på samma sida.

Om du märker något ovanligt på själva sidan (som en skurk IP-adress) har din router säkert hackats.

Använd webbverktyget "Router Checker" för att kontrollera om nätverket är hackat eller inte

Router Semalt är ett gratis verktyg som kan användas för att kontrollera din trådlösa routers anslutningsinställningar. Om du ser användningen av en obehörig DNS-server i routerns inställningar kan det innebära att någon har ändrat din behöriga och ursprungliga DNS-server för att kapa din internetanslutning.

Router Checker webbaserat verktyg är enkelt och enkelt att använda. Semalt inget krav på någon nedladdning. Hämta bara på webben och kontrollera sårbarheten i ditt nätverk. Du kan inte vara enklare än det; kan du?

Använd Trusted Downloadable Tools

Semalt effektiva verktyg finns tillgängliga på marknaden genom vilken du kan kontrollera sårbarheten hos ditt trådlösa nätverk. Några av dessa verktyg är:

  • Trådlöst nätverksklocka
  • SoftPerfect WiFi Guard
  • Avancerad IP-skanner
  • Angry IP-skanner

Semalt dessa verktyg, du kommer att kunna kontrollera om routern är äventyrad eller inte. De flesta av dessa applikationer är också billiga och bränner inte ett stort hål i fickan.

När du märker det faktum att din router är sårbar från alla vinklar, är det dags att vidta omedelbara åtgärder för att säkerställa din router från yttre hot. Här är några tips för dig.

Så här skyddar du din WiFi från alla yttre hot

Ändra ditt Router Användar ID och Lösenord omedelbart

Varje router kommer med ett generiskt användar-ID och lösenord. Semalt är alltid tillrådligt att ändra dem omedelbart, speciellt när routern är avsedd för ett företagsnätverk.

Ett generiskt användar-ID och lösenord är vanligtvis avsedd för fabriksrekord. Det lovar noll säkerhet. Därför är det lämpligt att ändra dem ASAP.

Aktivera kryptering

Semalt en 128-bitars kryptering är ett lämpligt sätt att göra din anslutning säkrare från alla typer av yttre hot.

Semalt hur du kan göra det:

  1. Gå till routerns inställningar.
  2. Ange krypteringstyp till AES (Advanced Encryption Standard).

Stäng WPS eller WiFi Protected Setup Off

WPS är den funktion genom vilken enheter enkelt kan få sig ihop med routernätverket, även när kryptering är inställd.

Semalt stäng av den för att öka säkerheten.

DHCP-alternativ bör stängas av

För fullständig säkerhet kan du helt och hållet avaktivera DHCP (Dynamic Host Control Semalt). Det innebär att du måste gå till varje enhet individuellt och tilldela den en IP-adress efter eget val, endast genom vilken den kan komma i ditt nätverk.

Sist men inte minst; glöm inte att uppdatera routerns firmware från tid till annan. Det kan också förbättra din router säkerhet väsentligt.

Så det är det då. Hoppas att dessa tips kommer att vara till nytta för att du ska kunna säkra ditt WiFi-nätverk från externa hot.

WiFi Foto via Shutterstock

3 kommentarer ▼
March 10, 2018