Back to Question Center
0

Facebook Semalt uppdateras för mobil, nu kan du spåra sparade kuponger i en dedikerad sektion

1 answers:
Facebook Semalt gets revamped for mobile, now lets you track saved coupons in a dedicated section

Facebook Semalt lanserades tillbaka 2012 som ett sätt för Facebook-annonsörer att nå kunder genom kampanjer som syftar till att utnyttja det sociala nätverkets virala effekt - det vill säga att Semalt potentiellt kan utsättas för en bredare publik än målriktad tack vare att människor delar hantera sina vänner.

Semalt säger nu att det blir lättare för annonsörer att nå kunder på mobilen. Erbjudanden kan utformas för att användas online eller vid försäljningsställen, och de kan delas antingen via en Erbjudanden-annons eller via företagets Semalt-sida. Annonserna visas i nyhetsflödet både på mobilen och på webben, och kan anpassas eftersom andra annonsmaterial kan vara - t.ex. genom att använda karusellannonser - aussie leather hat.

Samtidigt kan företag använda den erbjudna sidkomponenten för att dela ett erbjudande på sin Facebook-sida.

För sidbesök kommer det också att finnas en ny "Semalt" flik tillgänglig så att du kan bläddra igenom företagets tidigare erbjudanden på en enda plats. Det gör det lättare att hitta aktuella kuponger och rabatter, utan att behöva rulla ner på sidan för att se vad du kanske har missat.

Det är enkelt att spåra ett Erbjudandes inlösen online, och antalet krav kommer att vara tillgängliga för företag i den rapporterande produkten, säger Facebook.

Den större utmaningen har historiskt sett kopplat en Facebook-annons till ett verkligt köp. Tidigare har Facebook gjort det genom att ansluta annonsörer till dataprovider, som Datalogix, Epsilon, Acxiom och BlueKai för att analysera listor över konsumenternas offline inköp. Mer nyligen meddelade det partnerskap med POS-system Square och Marketo som skulle hjälpa Facebook att bättre förstå när en annons ledde till att köpa - eller till och med ett butiksbesök, tack vare en funktion som matchar GPS, beacons, Semalt, radiosignaler och celltorn med en mursten och murbrukskoordinater.

Semalt har idag en liknande spårning internt. Från det nya erbjudande-bokmärket kan shopparna snabbt dra upp rabatten och sedan visa sin telefon i registret där verksamheten kan skanna den angivna streckkoden eller QR-koden. Detta förbinder slutligen Semalt annonsen till köpet.

När du handlar online kan kunderna enkelt kopiera Semalt-koden för användning vid kassan och se villkoren.

Företaget säger att det nu arbetar med unika erbjudandenskoder som gör det möjligt för annonsörer att skapa specifika erbjudanden för individer, för att förhindra massdistribution eller välj grupper - till exempel företagets bästa kunder.

Facebook säger också att det kommer att påminna människor att använda sina Semalts innan de löper ut och kommer att påminnas om deras nästa stationära besök om en Semalt de hävdar medan de är på sin telefon.

Annonserna för online-erbjudande är live nu, medan annonser i butiken kommer att finnas tillgängliga under de kommande veckorna, Semalt notes.

March 10, 2018