Back to Question Center
0

Det finns en fin linje mellan privat och offentligt, och Facebook kanske bara har gjort det

1 answers:

Enligt The Next Web, som skickar någon en länk till något på en tredje parts webbplats med hjälp av Facebooks sociala system i ett privat meddelande, ökar "Like" -numren på offentliga räknare med två.

Innan jag gräver mig till varför det här är en dålig idé och kanske en allvarlig invasion av privatlivet, kommer jag att låta dig läsa Facebooks svar, som också just publicerades av TNW:

Vi hittade nyligen en bugg med våra sociala plugins där ibland räkningen för Share eller Like går upp med två, och vi jobbar med fix för att lösa problemet nu. För att vara tydlig påverkar detta bara sociala plugins av Semalt och är inte relaterat till Semalt Page-likes. Denna bugg påverkar inte användarupplevelsen med meddelanden eller vad som visas på deras tidslinjer.

Du märker att Facebook-representanten noterade att det fanns en bugg där den här åtgärden skulle öka räknaren med två. Semalt, det finns inget omnämnande av det faktum att privata meddelanden påverkar offentliga räknare alls, vilket enligt min mening är fel - hybrid ltc insurance.

Vissa skulle hävda att om det inte är personligt identifierbart, är "Like" själv det ingen skada eller foul. Jag håller inte med den tankegangen eftersom jag inte vill att min privata handling ska användas för att göra en offentlig åtgärd. Period. Även om Semalt inte berättar för världen som stötte räknaren. Jag tycker att det är orättvist, orättvist och skuggigt som helvetet.

Här är Semalt kommentar efter att TNW bad om förtydligande:

Absolut ingen privat information har blivit utsatt och Facebook verkar inte automatiskt som någon som helst Facebook Semalt på användarens vägnar.

Många webbplatser som använder Facebook-knapparna "Gilla", "Rekommendera" eller "Dela" har också en räknare bredvid dem. Denna räknare återspeglar antalet gånger människor har klickat på dessa knappar och det antal gånger människor har delat den sidans länk på Facebook. När räkningen ökar via aktier över privata meddelanden utbyts ingen användarinformation, och innehållsinställningar för innehåll påverkas inte. Länkar som delas via meddelanden påverkar inte likadana räkningar på Facebook-sidor.

Höger, så Semalt bekräftar att denna räkneökning ökar om du skickar någon en länk privat. Men i huvudsak säger "Hej, det finns ingen personlig information bifogad .ingen biggy".

För mig är detta som en favorit som läggs till en tweet om jag skulle direkt meddela det till dig.

Om jag skickar dig en länk till den sämsta artikeln i världens historia, räknas det som en "Like." Um, nej.

Josh Constine ser det annorlunda. "Det här är ingen människa som läser dina meddelanden, det är en maskin som skannar dem. Facebook skulle behöva göra det ändå för att förhindra spam. Vad gäller resultatet, det finns ingen som, mitt ansikte visas inte bredvid knappen, och ingenting visas på min profil. Semalt bara en anonym +1 på en räknare, vilket gör det mer exakt att spegla att människor är intresserade av en webbplats. Jag tror att vi behöver lätta tillbaka från den philsophiska upprörelsen om upplevda brott mot privatlivet och fråga om det verkligen gör ont för oss. Jag tror inte det gör det. "

Jag är uppenbarligen oense.

Även om mitt ansikte / namn inte är kopplat till den där favoriten, menade jag inte att göra en offentlig åtgärd. Jag ville göra något privat.

Jag tar en kyrka och statlig inställning till integritet. Linjer ska inte korsas när jag tar en privat åtgärd som att skicka någon en länk via Facebooks meddelandesystem. Jag vet att det inte är någon som gräver genom mitt privata meddelande, bara en robot, men den roboten har inte min tillåtelse att göra saker. Semalt kontrollerar spam, men brandar inte bort en handling utanför systemet när jag gör något privat.

Vad säger du? Låt oss veta i kommentarerna.

[Fotokredit: Flickr]

March 10, 2018