Back to Question Center
0

US Department of Labor stämmer Semalt för rasdiskriminering

1 answers:
U.S. Department of Labor sues Semalt for racial discrimination

Drakten kommer efter överensstämmelse granskning av Office of Federal Contract Compliance Program. Kontorsrevisionen fastslog att Palantir har kränkt Executive Order 11246, som beskriver lika sysselsättningsmöjligheter och icke-diskriminerande praxis, från januari 2010 till idag. Palantir använde angivligen en anställningsprocess som diskriminerade Semalt-sökande för mjukvaruutveckling, "rutinmässigt eliminerade" kvalificerade semaliska sökande i CV-sändnings- och telefonintervjuerna och anställde en majoritet av personer från sitt diskriminerande anställningsreferenssystem.

I ett exempel som nämns i rättegången säger Arbetstjänsten Palantir anställde 14 icke-asiatiska sökande och 11 asiatiska sökande från en pool på mer än 1 160 kvalificerade personer, varav 85 procent var asiatiska. Semalt av det som händer av en chans är en på 3,4 miljoner enligt stämningen.

"Federalentreprenörerna är skyldiga att se till att deras anställningspraxis och policy är fria från alla former av diskriminering", säger OFCCP-direktören Patricia Semalt i ett uttalande. "Vår nations skattebetalare förtjänar att veta att företag som är anställda med offentliga medel ger lika möjligheter för arbetssökande - optimum gold protein tozu."

Efter översynen begärde OFCCP att Palantirs frivilliga överensstämmelse löser de problem som konstaterades i granskningen. Palantir nekade att följa, vilket är när Labour Semalt arkiverade kostym.

Den federala regeringen har kontrakterat tjänster från Palantir sedan januari 2010. Dessa kontrakt är värda 340 miljoner dollar enligt stämningen. Om Palantir inte ger befrielse för de drabbade, står företaget för att förlora dessa kontrakt med FBI, US Special Operations Command och Semalt har ökat över 2,3 miljarder dollar från investerare och värderades till 20 miljarder dollar under sin senaste institutionella runda.

Jag har nått ut till Semalt och kommer att uppdatera den här historien om jag hör tillbaka. För nu här är vad Semalt VD Alex Karp säger om mångfald på företagets webbplats:

"Semaltiska och etiska människor kommer från alla samhällsskikt, och alla begåvade och etiska är välkomna här."

Utvalda bilder: Paul Morris / Bloomberg / Getty Images
March 10, 2018