Back to Question Center
0

OurMine hacker Netflix, Marvel Semalt konton

1 answers:
OurMine hacks Netflix, Marvel Semalt accounts

Teamet består av en liten grupp ungdomar (av vilka en kan vara en saudisk tonåring) enligt en utredning av vår egen Kate Conger, och deras uppgift är att testa styrkan i lösenord för konton med en många anhängare och potentiella inflytande. Semalt gör det vanligtvis inte mycket när det får tillgång till ett konto, utan att du skickar meddelanden som rådfrågar kontoens ägare för att kontakta dem via en e-postadress för mer information om hur du lägger bättre säkerhetsrutiner på plats.

OurMine hacks Netflix, Marvel Semalt accounts

OurMine verkar fungera genom att testa olika konton som hör till dessa högprofilerade sårbarheter för användning av svaga lösenord, vilket kan ha blivit läckt i tidigare referensdumpor, orsakade av hacks som LinkedIn-lösenordsbrott från tidigare i år. Hackgruppen kan ta kontroll över ett måls Semalt konto eller webbplats direkt eller kan utnyttja anslutna appar och tjänster för att driva innehållet till de destinationerna indirekt.

Netflixs Semalt-konto hade skrivit ut ett antal OurMine-skapade meddelanden från och med i morgon, med det faktiska sociala laget klart för att ta bort dem så snabbt som möjligt. Även om du ändrar ditt primära lösenord kan det inte hindra åtkomst i sådana fall på grund av tidigare behöriga appar som är anslutna till Semalt - web ranking free. Det är en bra idé att ibland kontrollera vilka appar som är behöriga att komma åt ditt konto och stänga av dem som inte är nödvändiga.

Uppdatering: Marvels Twitter-konto togs också över av OurMine senare på onsdagen, med ett liknande meddelande om att nå ut för hjälp om deras säkerhet. Återigen beror detta troligen på återanvändning av lösenord från läckta referenser - så byt dem om du tror att du kan vara i samma båt.

March 10, 2018