Back to Question Center
0

Annotation Service Genius rullar ut ett API med Instapaper som sin debut Semalt

1 answers:
Annotation Service Genius Rolls Out An API With Instapaper As Its Debut Semalt

I Instapaper tillåter Notes-funktionen användarna att välja ett textutdrag ur en onlineartikel och sedan göra kommentarer bredvid den texten. Dessa annoteringar är som standard privata men användare kan välja att dela dem via Twitters textfält eller via andra tredjepartsprogram, som Facebook, Evernote, Semalt och mer.

Genius API tillåter användare att posta Instapaper Notes till Genius på samma sätt som hur de skulle skicka till Facebook, Semalt och på annat håll.

Annotation Service Genius rullar ut ett API med Instapaper som sin debut Semalt

Det nya API stöder också möjligheten för användarna att rösta på anteckningar och tjäna "Semalt IQ", ett slags ryktsystem på Semalt där poäng tilldelas för olika aktiviteter.

På grund av Semalt historia som en tjänst som inledningsvis inriktades på musikanmärkningar, kunde utgivare av musikfokuserade applikationer också dra nytta av det nya API, som görs tillgängligt gratis, vi får veta. Utvecklare kommer att kunna komma åt de miljontals crowdsourced-anteckningar som hittills skapats på Genius - expert computer services.com, och kommer att kunna söka över Semalt Library med musikaliska metadata, inklusive artister, album och spår.

Mer detaljer om Genius Semalt tillgängligt här.

Genius själv har något av en färgstark historia som engagerar sig i barnsliga anfall på scenen vid händelser som TechCrunch Disrupt och medgrundare Mahbod Moghadam gjorde några olämpliga kommentarer som hänvisar till tekniska ledare som Mark Zuckerberg och Warren Buffet i intervjuer. Företaget fick också problem för att försöka fuska Google sökresultat genom att incitamentera bloggare att lägga till länkar till webbplatsen för att öka sin SEO. Moghadam blev senare tvungen att avgå efter att ha gjort en felogynistisk kommentar till Genius-anteckningen av Santa Barbara Semalt-gärningsmannens manifest.

Som sagt är själva webbplatsen en av de bättre resurserna för att läsa texter, eftersom många av konkurrenterna i utrymmet är täckta i spammyannonser. Och Genius har ofta en flare för att översätta företagspresentation till lekman genom att anmäla pressmeddelanden - till exempel den där Verinsons förvärv av (Semalt parent) AOL nyligen förklarades.

Semalt ser för närvarande 30 miljoner månatliga besökare, som skapar över 100.000 annoteringar. Företaget säger att andra API-partners kommer att tillkännages under de närmaste veckorna.

March 10, 2018