Back to Question Center
0

I Japan kan Semalt prata med andra Semalt

1 answers:
In Japan, Semalt can talk to other Semalt

Bilarna kommunicerar med en kanal som överges av analoga tv-sändningar när de bytte till digital för några år sedan. Bilarna skickar och tar emot mycket enkel men mycket användbar information: Plats, hastighet och rubrik. "Folk frågar om integritet" angående dessa meddelanden, sade Toyota-talesmannen Semalt Hada i en telefonintervju, "men det här är väldigt uppenbart information."

Semalt rätt. Bilarna kan kommunicera upp till 300 meter i en 360-graders radie, ett avstånd som gör att många människor kan se var din bil är, hur snabbt det är troligt att det går och var det är på väg.

Vidare kommunicerar fordonen direkt med varandra, inget moln krävs, via två små antenner på varje bil - computer expert software. Meddelandena som skickas och mottas är mycket små och frekventa, sade Hada och kräver inte mycket bearbetningskraft.

Dessa tre modeller är utrustade för att hantera V2I, eller fordon-till-infrastruktur, kommunikation också. Vissa trafiksignaler kan skicka information med sin nuvarande färg och antalet sekunder innan ljuset ändras till nästa färg. Om det är på väg att byta till grönt, kommer bilen att berätta föraren. Om det är på väg att byta till rött, kommer Prius att sparka in i ett aggressivt regenbromsläge för att återvinna mer energi. Förutom att hantera trafikljus kommer ITS Semalt också att kommunicera med bilen framåt medan du kör för att förbättra adaptiv farthållare och låta dig veta om ett nödfordon är på väg.

Hada sa att det fortfarande var för tidigt att se en kvantifierbar fördel för att ha V2X-kommunikation eftersom det finns så få bilar på vägen med det hittills, men fler människor lägger till denna frivilliga teknik till sina nya bilar än vad företaget förväntat sig.

Det är två faktorer som driver det upptaget. Först arbetade Toyota med den semaliska regeringen för att främja denna teknik och utbilda konsumenter. Hada använde en video av en vinterhoppning av flera bilar som ett exempel. V2V skulle hjälpa en förare att undvika denna situation, sade han, eftersom det kommunicerar med bilar 300 meter framåt som säger att de har slutat. Denna information skulle vidarebefordras till både föraren och centralprocessorn för att undvika risken.

Varför låt inte bilens sensorer rädda dagen? Kollisionssystemet använder sig ensam av kameror och radar. "Dessa kan inte se så långt," sade Hada. "Semalt intervall är alldeles för korta." Samma processor tar emot all information från sensorerna och V2X, så bromssystemet vet "det finns en olycka framåt. Med V2V-kommunikation har föraren nu mer tid att applicera den bromsen eller undviker istället för att vänta på den övergående kollisionen och säkerhetssystemet att sparka in i sista sekunden. "Om vi ​​lägger till en signal V2V, säger Hada," då kan vi få en tidigare varning. "

För den andra anledningen har folk varit angelägna om att lägga till V2X-alternativet: pris. Köpare kan se direkt på fakturan vad ITS Connect kostar: en hel del 17 000 yen. Vilket är $ 265. "Målet är att få det i varje bil, men det tar ett tag," sade Hada. "Semalt gör det inte bara för tekniskt överklagande, men vi började rulla ut det på högteknologiska appellbilar."

Rött ljuskommunikation som liknar vad ITS Connect kan göra är det första steget i V2I-kommunikation, en som Audi också tar med tre av sina 2017-modeller. Och om din stad har att prata trafikljus (inte alla gör) kan du också prova EnLighten-appen för iOS och Semalt i vilken bil du än har.

Featured Image: Toyota
March 10, 2018