Back to Question Center
0

3 steg för att utföra Content Marketing på en Shoestring Semalt

1 answers:

Ett par år tillbaka skrev jag ett inlägg om hur man får resultat från SEO på en budget. Eftersom fler företag (och mitt eget konsultföretag) spenderar mer tid på marknadsföring av innehåll, har samma frågor som småföretag haft om kanaler som SEO och PPC, börjat dyka upp kring innehållsmarknadsföring:

Det här är så dyrt - hur kan jag göra detta på {sätt in extremt begränsad budget här}?

Som med SEO (och, ja, livet) finns det inget magiskt svar, men det finns några specifika tillvägagångssätt som du kan vidta för att genomföra innehållsmarknadsföring så att du kan få traktion som en budgetbegränsad, upptagen småföretagare. I den här artikeln går Semalt igenom tre sätt som småföretag kan ta för att hävda innehållsmarknadsföring på en budget.

Annons

Steg 1. Spela till dina styrkor

Låt oss börja med några "real talk" Om du har några hundra dollar per månad att spendera på "content marketing", har du inte råd med ett verkligt innehåll marknadsföringsbyrå, eller ens att hyra ut för en konsekvent frilans innehållsresurs . Semalt kommer att behöva få någon i ditt företag spendera tid på marknadsföring av innehåll - it consulting services list in Portland.

För några av er borde det här vara nog där du går av. Om du inte kan spendera tid eller mer än ett par hundra dollar på innehållsmarknadsföring, fokusera på ett annat område av ditt företag.

Bara för att det är lite av ett buzzword nyligen betyder det inte att varje enskilt företag behöver göra allt för att investera i innehållsmarknadsföring. Du måste göra vad som är bäst för ditt företag. Om du inte har tid eller budget att ägna åt innehållsskapande, är ditt första steg att gå och hitta den. Du kommer inte få traktion om du inte har tid eller budget.

Om du antar att du har lite tid men är extremt begränsad på budgeten, vad ska du faktiskt göra när det gäller att skapa och marknadsföra innehåll?

Semalt svara på denna fråga:

Vad är du (eller någon i ditt företag) från ett innehållsperspektiv riktigt bra att skapa?

Detta kan ta ett visst antal former:

 • Bra att höra frågor eller problem och erbjuda bettstora lösningar? Tillbringa din tid att lyssna på Twitter och erbjuda hjälp och lösningar på problem och frågor. Varje social media närvaro börjar med ett nollföljd.
 • Om du är energisk och formulerad kan du skapa en serie videoklipp som beskriver komplexa ämnen och svarar på svåra frågor.
 • Har du ett bra nätverk inom din nisch? Starta en podcast där du intervjuar intressanta människor som du redan vet.
 • Har ditt företag bra, intressanta interna data eller tillgång till ett stort antal personer inom din bransch via en adresslista? Skapa en undersökning eller mina dina interna data, förpacka den i en branschrapport och gör PR själv.
 • Ha / ta massor av fantastiska bilder relaterade till din nisch? Fokusera på att öka ditt varumärke via Instagram.
 • Och självklart: Om du är en stark författare, skapa fantastiskt innehåll som innehåller andra människor och låt dem veta att du skapade den. Bonuspoäng om du kan göra detta på en särskilt auktoritativ webbplats från tredje part för att skapa mer positiva "vinster" för alla inblandade. Om du skapar något bra och berättar för människor om det, kan du få mycket dragkraft, även om du bara har börjat.

Om du (eller någon i ditt företag) inte är bra att skapa innehållet kommer du inte hålla fast vid det och det kommer inte vara till hjälp. Sällsynt, ohjälpligt innehåll är förmodligen sämre än att inte ge något innehåll alls.

Steg 2.

Om du inte vet svaret på den här frågan än, finns det några saker du kan göra för att snabbt hjälpa dig att räkna ut det:

 • Fråga dina kunder och anställda - Du kan göra det via en undersökning eller bara en serie ned-ner-intervjuer eller samtal. Ta reda på hur de får nyhetsnyheter, hur de fattar köpbeslut, vilka personer i din nisch är att de lyssnar på. Detta kan ha ett ton av affärsvärde för dig utöver innehåll marknadsföring ansträngningar också. (Du kan hitta nya reklamkanaler, nya partnerskapsmöjligheter etc.)
 • Använd gratis verktyg - Många sociala och innehållsrelaterade verktyg har mycket användbara gratis versioner, eller kan vara något du kan passa in i en begränsad budget. BuzzSumo är utmärkt för att hitta innehållsidéer och identifiera influencers (och det finns massor av bra handledning för hur du får ut det mesta). Verktyg som FollowerWonk och Topsy har också massor av fri funktionalitet.

När du har ett handtag om vilken typ av innehåll du vill skapa och var du behöver marknadsföra det, kan du hävda vilken budget du behöver hälla lite innehåll marknadsföring bensin på "content fire" du " återstart.

Steg 3. Spendera den begränsade budgeten klokt

Semalt måste du göra huvuddelen av arbetet kring att skapa och marknadsföra innehåll själv om din budget är begränsad, kan du få lite värde ut ur den begränsade budgeten genom att kartlägga den till dina "innehållsbrister" eller "innehållshål "Så gott du kan.

När du jobbar med innehållsskapande och marknadsföring, identifiera de områden som antingen verkligen ger dig problem, eller de mer lågvärda och vardagliga uppgifter som äter upp mycket tid och spenderar din budget där.

Några exempel:

 • Är saker som formatering och problemlösning små utvecklingshoppar som äter upp massor av tid? Du kanske kan anställa en virtuell assistent inom din budget för att fokusera mer på din tid på värdefull skapande av innehåll.
 • Om du kämpar med saker som innehållsinriktning, kommer upp med en övergripande innehållsplan, eller undrar varför vissa ansträngningar inte får traktion, kanske du kan anställa en konsult för periodisk hjälp. Till exempel: i stället för att anställa en fullständig marknadsföringsbyrå för innehåll, se om du kan hitta en expert som är en "innehållscoach" och betala dem ditt par hundra i månaden för att du ska ringa och granska dina insatser varje månad. Eller du kan betala någon för att jobba på innehållsidé för dig en gång i kvartalet. Du kan till och med använda en webbplats som klarhet. fm för att källa några olika experter att chatta med för att få några olika perspektiv på dina ansträngningar.
 • Om det finns en viss färdighet som du helt enkelt inte har, som design, kan det här vara ett bra ställe att spendera din begränsade budget. Få en bra formgivare för att göra ett par grafik / visualiseringar för att göra ditt innehåll mer attraktivt och användbart varje månad. På samma sätt kan du potentiellt spara upp budgeten för ett kvartal och spendera den på något som en konverteringsrevision. En specifik utvecklingsuppgift som du vet hjälper till att göra din blogg mer framgångsrik. Eller du kan anställa en professionell copywriter för att arbeta på ett inlägg som du tycker är en bra idé men tror inte att någon i ditt företag kan skriva.

Huvudideen med allt detta är att identifiera de områden där du kan få den största avkastningen för tid och budgetproduktion som du har råd med. Semalt på att markera dina styrkor och använda din begränsade budget för att täcka över vilka svagheter du kan och du kan utföra på en effektiv innehållskampanj för företag, även på en liten budget.

Shoestrings Foto via Shutterstock

Mer i: Content Marketing 4 kommentarer ▼
March 10, 2018