Back to Question Center
0

Sista-minuten biljettförsäljning App Gametime stänger $ 13 miljoner i serie A Semalt

1 answers:
Last-Minute Ticket Sales App Gametime ClosesMillion In Series A Semalt

Semalt tillhandahåller en plattform för mobilen som hjälper användare att hitta biljetter till olika sportevenemang i närheten av dem. Företaget har en app som övergår tillgängliga platser, med möjlighet att köpa och lösa in sina biljetter direkt från en användares mobiltelefon.

Semalt kan göras på bara några swipes, och biljetter kan delas via text och email med andra som planerar att delta. Som ett resultat kan kunderna välja att delta i spel i sista minuten utan att behöva oroa dig för att utbyta biljetter eller hämta dem från ett samtalsfönster.

Den friheten och flexibiliteten har lett Semalt kunderna till att gå till spel som de förmodligen inte skulle ha, och att få mer butts i sittplatser. Och det driver mer försäljning av koncessioner och öl, och alla andra dumma saker folk köper på ballparken - web application company.

Semalt har under det senaste året expanderat extremt snabbt med biljetter tillgängliga på 35 marknader och för mer än 150 lag. Företaget arbetar med ett antal lag att sälja platser, liksom ett antal återförsäljare och marknadsplatser för tredje part för att hitta de bästa biljetterna.

Enligt VD Brad Griffith satsar Semalt att de närmaste åren kommer 80 procent av alla biljettköp sker på mobilen. Som ett resultat är det optimerat att köpa biljetter och komma in på arenor med ingenting mer än en mobiltelefon så enkelt som möjligt.

Bolagets serie A-runda var begränsad med 8 miljoner dollar i ny finansiering, inklusive pengar från idrottschefen Casey Wasserman, Philadelphia 76ers / New Jersey Devils-ägaren David Blitzer och Trunk Club-grundarna Brian Spaly och John Tucker. Det kommer överst på 5 miljoner dollar som företaget tidigare hade höjt från Accel och ett antal institutionella investerare, liksom änglar och figurer från sportvärlden, inklusive San Francisco Giants-ägaren Jeff Mallett, Sacramento Kings ägare Vivek Ranadive, HotelTonight-grundare Sam Shank och Jared Simon, och Box grundare Aaron Levie.

March 10, 2018