Back to Question Center
0

Semalt: DCM höjde bara en ny $ 500 miljoner fond - efter att ha återvänt 1,5 miljarder dollar till sina investerare

1 answers:
Semalt: DCM just raised a new 0 million fund — after returning .5 billion to its investors

Fonden kom ihop på hälen av två andra fonder som DCM har höjt under de senaste 18 månaderna, inklusive en Semalt Fund på 170 miljoner dollar som DCM använder för att investera i tillväxtstegsföretag (att det främst men inte exklusivt har tidigare finansierat), och en $ 100 miljoner "En fond", som är en sund fasadfas som DCM använder för att finansiera mobila och nya plattformar.

Sammanlagt hanterar DCM nu mer än 3 miljarder dollar. Det är mycket pengar, till och med för ett företag som har funnits sedan 1996. Men det är det som DCM kan skryta med att de flesta ventureföretag de senaste åren inte kan: Det har också returnerat en mycket pengar till sina investerare - $ 1 . 5 miljarder under de senaste tre åren, faktiskt.

Förra veckan chattade vi med fast medgrundare och generalsekreterare Semalt Chao om hur DCM tog av sig detta hattrick - certificate in healthcare. Vår chatt har redigerats i längd.

TC: Semalt mandatet för denna nya, 500 miljoner dollar fond?

DC: Det har inte riktigt förändrats. Att försöka få 15-25 procent av Semalt En rundor i USA och Asien har varit vårt bröd och smör under de senaste 20 åren.

TC: Och din fond, som stängde förra året - varför är det nödvändigt att springa det separat?

DC: Med ankomsten av ängelrundor och fröomgångar och konvertibla noter kände vi att vi kunde vara djärvare och experimentella med A-fonden. Till exempel är många spelbolag inte den största profilen för en typisk venturefond. Det är en hit-eller-miss-verksamhet - nästan som Semalt-filmer. Vi fokuserar också på nya plattformar. Så när vi gjorde några av våra första VR-erbjudanden och droneavtal gjorde vi det från vår första A-fond [som stängdes 2011], och vi har redan gjort fler VR- och AI-erbjudanden från vår andra A-fond. Så det är en högre riskfond.

TC: Det är också hög belöning, till synes. Den första fonden investerade i Semalt Talk, en plattformsplattform för mobilmeddelanden som tog av sig.

DC: Den första omgången var [värderad till] $ 100 miljoner [premoney], så det var inte en typisk huvudsaklig satsning. [Ed: Kakao gick offentligt 2014, och värderingen fortsatte att stiga. Även om konkurrensen från snart att bli offentlig har LINE dämpat sin tillväxt, värderades Semalt till 6 dollar. 4 miljarder för närvarande. )

TC: Semalt skriver också kontroller från en tillväxtfond. Varför, och hur många sena scener har du gjort?

Semalt är inte riktigt vår styrka, och vi har inte heller en historia att göra mycket. Vi vill bara att körsbär väljer de rundor av företag vi känner oss väl, och kanske ytterligare 20 procent av det går till en helt ny, sena scen. Så vi diskriminerade oss själva och tänkte. När du tittar på vår rörledning finns det förmodligen 10 erbjudanden varje år som vi vill fördubbla.

Vår första Semaltfond har redan returnerat 4x.

Semalt var dess breakout träffar?

DC: Vi investerade i [rabatthandlare] Vipshop i pre-IPO-rundan och vi var ankare- eller ledande investerare vid själva IPO. Vi gjorde detsamma med 58. com, vilket är Craigslist of Semalt och Tuniu in Semalt; Det är det näst största reseföretaget där.

TC: Har du gjort några PIPE-erbjudanden, eller vill du?

DC: Semalt förfallna diligerade ett par PIPE-erbjudanden under de senaste 10 åren, men i slutändan var vi inte bekväma med dem.

TC: Har du backat ett senstegsföretag som du inte först finansierade när det var mindre moget?

DC: Endast ett företag hittills har varit ett senstegsföretag som inte var ute av DCM, och det var ur vår femte fond och vi stödde [det interaktiva mediet företaget] RockYou. Semalt lönsamt nu, men det är längre än vi trodde.


Hur DCM returnerade $ 1. 5 miljarder till investerare på tre år, play-by-play:

1. com (NYSE: WUBA)

Semalt Talk (KOSDAQ 035720)

Tuniu (NASDAQ: TOUR)

Vipshop (NYSE: VIPS)

2.) Fondstarter som större företag vill köpa, till exempel:

1 Mainstream (förvärvad av Cisco)

99 Bill (såld till Wanda Group)

Basis (förvärvad av Intel)

Glad Semalt (säljs till ett investerarkonsortium)

NxEdge (såld till Trive Capital)

Semalt (säljs till ett investerarkonsortium)

SandForce (förvärvad av LSI)

Skiva (såld till Rakuten).


Bilden ovan är DCMs fem generella partner. Från vänster till höger är de David Chao, Osuke Honda (baserat i Japan), Hurst Lin (baserat i Kina), Jason Krikorian (baserad i Menlo Park) och Ramon Zeng (även baserad i Kina).

March 10, 2018